Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo sa suprotnim smjerom bi i imalo nekog smisla da ima smisla biciklistička infrastruktura u gradu. Po ovome, npr. kroz Vilsonovo možeš doći do centra, ali ne i vratiti se, itd.. Kada grad bude apsolutno uvezan stazama, onda se može govoriti o greškama u vožnji suprotnim smjerom po istoj, ovako, parola je-snađi se.
Moras bit dobro retardiran da biciklarenje i bicikliste podmeces kao problem u gradu sa stopedesethiljada auta, skoro isto tolko vozaca koji vise vjeruju moci krstespiha na retrovizoru nego sto znaju sta rade kad voze, i hajduciji koja se vabi sa policija
Postali su goti od vozaca automobila
Najveća greska biciklista je sto se ne pobune i zahtjevaju adekvatne biciklističke staze. U jednom dijelu clanka biciklista mora voziti saobracajnom trakom ako nema staze, u drugom mora suci na pjesackom prelazu, o cemu mi pricamo :S .. napravite barem glavnom cestom da se moze voziti, a ne da tražimo po gradu staze, malo vamo malo tamo
Biciklo je divno prevozno sredstvo ali samo i državama gdje ima uslova da u svaki dio grada mozes doci biciklističkom stazom što kod nas nije slučaj.
Najgori učesnici u saobraćaju.Ne poštuju apsolutno nikakva pravila.Voze kroz pješačke zone kao ludi i niko ih ne kažnjava.Na cestama su gori od motorista.Skreću bez ikakve najave u koji će smjer.Ne nose kacige.Bicikla bez svjetala i bez zvona. A najgori među njima su ovi što vrše dostave.
Nemaju kulture kao ni drugi ucesnici u saobracaju.
Ako ti ne valja ta biciklisticka staza u Sarajevu, dodi u Tuzli da tek vidis tu tragediju od biciklisticke staze. Bit ce ti lakse.
Vozaci su kreteni pa biciklisti bas i nisu sigurni kod nas, ali generalno najisplativije je ici biciklom, kako sam prestao ici autom na posao a uzeo biciklo ustedio sam par hiljada maraka na godisnjem nivou a jos je i zdravije
U ovom tekstu se pravi kardinalna greska zato sti se prozivaju biciklisti sto je apsurdno. Radi se o tome da na BH putevima nema kulture i postovanja kad svaki baja ima auto i vidi biciklistu kao problem. U nasoj drzavi uopste ne postoji kultura u saobracaju i vazi zakon jačeg nazalost…… U normalnim zemljama svaki vozac prikoci i stane iza bicikliste a kod nas te stjera sa puta…..
“ Ukoliko na određenom dijelu puta ne postoji biciklistička staza, biciklista je dužan kretati se saobraćajnom trakom.” Naiđe Rastoder i presudi ti. Neka. Fala
Najvaznije je je nedozvoljrna voznja trotoarom za pjesake...to niko ne spomknje.
Kad ga vidim da vozi kontra smjerom na biciklistickoj stazii jos se raširi dvoje troje e koji primitivizam.
Policija treba kaznjavati sve ucesnike u saobracaju, kako bicikliste tako i pjesake. Onda ce se znati neki red.
Po meni je najveća greška prelazak na pješačkom prelazu gdje zaboravljaju da su ucesnici u saobracaju, a ne pjesaci.