Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Agresivnog Sekularizma" Ako danas nema vise vjernika nego ikada onda sam ja helikopter. To da je 50 % laznih vjernika je prava istina.
moderno danas biti vjernik
...reče kardinal i sjede u svog Mercedesa ML....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Monsinjor, zamijenili ste teze.NMe živimo u vrijeme agresivnog sekularizma, već u vrijeme agresivnog i beskrupuloznog teizma i sprege klerikalizma sa politikom.
Ništa drugo moj Puljiću nego tužvu sudu u HAgu radi agresije SEKULARIZMA ! Eno u Sarajevu gdje su Hrvatti najugroženiji a inače su svugdje ugroženi, IMA VIŠE NOVOIZGRAĐENIH KATOLIČKIH ŠKOLSKIH CENTARA NEGO KATOLIKA !
kardinalu dragi svako vrijeme nosi svoje posasti i dobrote prema tome uzivaj u ovom vremenu sto imas,dva puta se ne umire ;D
Agresivni sekularizam? Vinkec.. mozes li nam objasniti podrobnije sta je agresivni sekularizam? Ti bi to trebao znati kao predstavnik jedne crkve koja nikad mrava nije zgazila
"...naglasio važnost očuvanja duha." E moj Vinko, otkad je prije dvadeset i kusur godina "duh" stigao u naš region, vidim sve krenulo na bolje.
...Duh sa sjekirom...:)
@Odkud ti,u pola 3 Jao haos nika, kao da si znao da sam jutros tek oko 4 zasp'o... Duh sa sjekirom uveliko vlada našom mračnom šumom (Darkvud).
...agresivni teista o "agresivnom sekularizmu". e, jebiga.
ono kad vatikan prica o agresivnosti..
Živimo u vremenu agresivnog sekularizma i još agresivnijeg klerikalizma - dobri Kardinalu!
Agresivni sekularizam? A agresivni klerikalizam? Bi li isto govorio da Crkva prodaje praznične poklone?
Poštujem nadbiskupa više nego ostale vjerske vođe u Bosni i Hercegovini prije svega zato što imam utisak da je njegovo poimanje ove zemlje blisko mom, a i zato što se mnogo više interesuje za svoj narod tamo gdje je marginaliziran (Genocidna, pa i Fildžanska) nego što to to čine političke vođe toga naroda (a znamo koja je zona njihovog interesa). A ipak, žaliti se na sekularizaciju u današnjoj Bosni i i Hercegovini se može samo s nekim zlokobnim ciljem, tako da sam razočaran ovom izjavom.
Rijetkost je da komentar bude ovako odmjeren i realan! Apsolutno se slazem sa tobom oko svega napisanog, a posebno to što ih sada žulja i sekularizacija!
@god Free To mi pretvaranje daje neku nadu ili makar utjehu. Inače, također sam god(s) free. @mosi Meni pod Genocidna prvo na pamet pada nacistička Njemačka; to što tebi bilo šta drugo pada na pamet prije nacističke Njemačke je vrlo indikativno. Dalje, u ovom kontekstu je vrlo jasno na šta se "Genocidna" odnosi, ako ništa onda zbog toga što ni okorjeli narkoman ne bi mogao pomisliti da je Puljićev narod [bio] marginaliziran u NDH. Praviti se glup nema uvijek učinka.
Jao agresivni sekularizam... Pa covjece, kako ste ukinuli "agresivni sekularizam" i vratili kmetove pod okrilje vjere, nit hljeba, nit igara, nit pravde, nit prosperiteta! Najprosperitetnije zemlje na svijetu su te "ozloglasene" ateisticke, gdje vecina ljudi ne vjeruje u Boga, a nigdje humanijih uslova za zivot.
Nisi pomenuo...glavnu stvar...agresivni klerikalizam,klerofašizam...mise za poglavnika,blaženi Stepinac...da ne nabrajam...
Rehabilitacija cetnika draze i ostalih bradatih spodoba...itd.. pop maca, koljac i pedofilcina, oces jos?
@burek od sira Nije davao niko od četnika interview...predmet komentara je Puljić....on i svi ostali klerikalci,oni su posljednji,koji se mogu javljati...nikad se nisu izvinuli,za sve svinjarije crkve,inkvizicija je manji dio svinjarija...Meni je odavno jasno,da je Vatikanska firma,poslije prostitucije i židova,najstarija na svijetu,sve ostale su bankrotirale...
palili ste ljude godinama na lomaci i sad sekularizam agresivan, aha :D
Da se nije njihovom orgijanju stalo u kraj, i dan danas bi se u Evropi vjestice spaljivale na lomacama.
"U vremenu potrosackog mentaliteta" rece covjek ciji se svecenici vozaju u audijima i mercedesima.
postovani Puljicu ti evo kako za sebe znam na vrhu katolicke nadbiskupije, ima li kraja mandatu ikako...ok si cikica al' nije ni to uredu
To ti je kao sa nasim politicarima - samo se u horizontali batale fotelje!
Trošimo pare,ne znamo odakle nam :D
Hajde ...Pucicu poslusaj ti sad malo naseg ..muftiju ...sta on kaze za zapadne krscane , kako proizvode haos u islamskom svijetu evo vec 25g,unazad a ovo zadnje pet g,je katastrofalno, pa oslusaj izjaganje al do kraja VIDEO..:! . .https://www.youtube.com/watch?v=BKXTymJ41Yo