{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kandidatkinje Naše stranke predstavile program rada za "prvih 100 dana"

F
3.10.2012. u 12:56
48
16
Kandidatkinje Naše stranke predstavile program rada za "prvih 100 dana"
48
Kandidatkinje Naše stranke predstavile program rada za "prvih 100 dana"
Kandidatkinje Naše stranke: Krupalija, Ćudić, Aganović i Šišić
Kandidatkinje za načelnice Naše stranke za četiri sarajevske općine Lejla Somun-Krupalija, Sabina Ćudić, Arijana Aganović i Ajla Šišić danas su na pres-konferenciji istakle da će u prvih 100 dana svog mandata, ako dobiju dovoljnu podršku građana na lokalnim izborima, ponuditi rješenja u četiri oblasti: sigurnost, poduzetništvo, mladi i turizam.
"Jedna od prioritetnih oblasti Naše stranke na lokalnom nivou je sigurnost. U toj oblasti planiramo zauzeti aktivniji stav spram partnerstva s policijom, posebno u konkretnim mjerama obezbjeđivanja kvartovskih policajaca u našim ulicama u lokalnoj zajednici, kao i školske saobraćajne policije i školskih policajaca koji bi bili obučeni za rad s djecom", rekla je Feni Sabina Ćudić, kandidatkinja je za načelnicu Općine Novo Sarajevo.

Među sigurnosnim mjerama naglašava da spadaju i mjere zaštite od pasa-lutalica u partnerstvu s privatnim azilima i osvjetljavanje ulica naročito u padinskim dijelovima općina.

Kandidatkinja za načelnicu Općine Stari Grad Arijana Aganović istakla je pitanje povećanja turističkih potencijala i ponude, navodeći da je Naša stranka izradila plan koji sadržava formiranje tima za podršku turizmu, izradu strategije razvoja samoodrživog turizma, posticanje poduzetništva u turizmu i zaštiti uređenja starog jezgra grada i objekata od kulturno-historijskog i turističkog značaja.

"Naša stranka je obezbijedila program kojim će se vrata Općine otvoriti za privredu i napravila je nekoliko konkretnih koraka koji su u potpunosti u nadležnosti općina“, kazala je kandidatkinja za načelnicu Općine Centar Lejla Somun-Krupalija.

Na ovaj način, kandidatkinje Naše stranke smatraju da preuzimaju odgovornost u izgradnji sigurne, prosperitetne, uredne i humane sredine za život i odrastanje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: