BiH
1

Javne tribine Naše stranke u sarajevskom naselju Ciglane

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Naša stranka je jučer u mjesnoj zajednici Ciglane održala tribine za građane s ciljem prepoznavanja lokalnih problema kroz razgovore s građanima i načina rješavanja istih.

Tribinama su prisustvovali građani općine Centar, a ispred Naše stranke su im se pridružili kandidati za vijećnike, kandidatkinja za načelnicu općine Centar Lejla Somun-Krupalija, članovi Predsjedništva Naše stranke Peđa Kojović i Dino Mustafić, kao i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

Na skupu je razgovarano o prioritetima općine Centar, koje je kao kandidatkinja za načelnicu postavila Lejla Somun-Krupalija koja je govorila o sigurnosti, poduzetništvu i jednakim pravima svih građana, a posebno osoba s invaliditetom, što će biti i fokus njenog djelovanja ukoliko bude izabrana za načelnicu.

Građani su ukazali na potrebu da postoji više direktne komunikacije između izabranih predstavnika u vlasti i građana, i kao primjer navodili obraćanje Peđe Kojovića građanima putem bloga.

Također, raspravljano je i o realnoj mogućnosti da budu sprovedene neke od mjera za koje se kandidati Naše stranke zalažu, na što je Lejla Somun-Krupalija odgovorila s konkretnim primjerima iz njenog iskustva u gradskom Vijeću.

  • Moje iskustvo govori da ukoliko imate kvalitetne, konkretne prijedloge uvijek možete naći podršku. Nekada je teško dobiti podršku na samom početku, međutim naši prijedlozi u posljednje četiri godine su imali podršku i vijećnika iz drugih političkih stranaka. Bitno je samo da Naša stranka nastavi predlagati konkretne, principijelne inicijative, kazala je ona.

Skupu su se obratili i Dino Mustafić i Dennis Gratz koji su govorili o prethodne četiri godine postojanja Naše stranke, inicijativama vijećnika, kao i programima koje Naša stranka planira implementirati u budućnosti, saopćeno je iz Naše stranke.