BiH
7

Naša stranka održala javnu tribinu u Mjesnoj zajednici Trg oslobođenja

Klix.ba
Lejla Somun-Krupalija
Lejla Somun-Krupalija
S ciljem upoznavanja građana sa izbornim politikama Naše stranke, kao i konkretnim rješenjima koje nude kandidati Naše stranke u općini Centar, sinoć je održana javna tribina u Mjesnoj zajednici Trg oslobođenja.

Pored kandidata za općinske vijećnike, ispred Naše stranke su bili prisutni i kandidatkinja za načelnicu općine Centar Lejla Somun-Krupalija, kao i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

"Dugi niz godina su lokalne zajednice zanemarene, uz izgovore da se tu ne može mnogo napraviti. Naša stranka je promijenila taj diskurs, i postavili smo nove, realne prioritete u našim općinama. Sve što je bilo potrebno je malo kreativnosti, želja da živimo u boljem okruženju i rad", izjavila je Somun-Krupalija.

Kandidatkinja za načelnicu je dodala: "Mi imamo prijedloge za rješavanje problema sigurnosti koji se mogu sprovesti na lokalnom nivou. Imamo konkretne prijedloge za pružanje pomoći poduzetnicima i poduzetnicama u našoj općini. Već mjesecima predlažemo rješenja za problem pasa lutalica. Sve ove inicijative ćemo sprovesti."

Prisutnima se obratio i Predsjednik Naše stranke Dennis Gratz.

"Pronašli smo kompetentne, principijelne osobe kao što je Lejla Somun-Krupalija, koje su spremne prihvatiti se posla i preuzeti odgovornost. Kreirali smo izborni program i radili dugo na našim prijedlozima za rješavanje problema, od birokratije u općinama, do zelenih površina i azila za pse lutalice. Ništa od ovoga nije nemoguće, i svaki naš prijedlog možemo sprovesti ako građani kažu da im je dosta zanemarivanja lokalne zajednice. Možemo se probuditi 8.oktobra u općini koja će biti servis svim građankama i građanima."