{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Javna debata kandidata za načelnike općina Novi Grad i Centar

21.9.2012. u 13:39
17
4
Javna debata kandidata za načelnike općina Novi Grad i Centar
17
Javna debata kandidata za načelnike općina Novi Grad i Centar
Sinoć je u hotelu Bosnia održana javna debata za kandidate za načelnike i načelnice općina Centar i Novi Grad, kojoj su prisustvovale i kandidatkinje za načelnice Naše stranke, Lejla Somun-Krupalija i Ajla Šišić.
Debatu je organizovao Centar za promociju civilnog drustva, koji je prethodno uradio opsežno istraživanje na nivou BIH o zadovoljstvu građana lokalnim uslugama koje su im dostupne.

Kandidatkinje Naše stranke su govorile o konkretnim rješenjima za probleme u svojim općinama, a koja su detaljno opisana i u izbornim politikama Naše stranke.

Lejla Somun-Krupalija je izjavila: "Naša stranka ima novi pristup u radu sa privrednicima: Naše načelnice će svaki mjesec imati otvoreni dan u kojem će izdvojiti vrijeme za konsultacije, diskusije i slušanje problema poduzetnica i poduzetnika. U opštinama ćemo ukloniti administrativnih prepreke za registrovanje firmi i smanjiti administrativne troškove. Pored ovoga, u organizaciji opštine obezbjediće se i infrastruktura za firme (plin, voda, struja, telefon) po jedinstvenim cijenama. Socijalna zaštita je veoma bitna svakoj kandidatkinji i kandidatu Naše stranke, a ne postoji bolji način dugoročnog rješavanja ovog problema od pokretanja malih biznisa, gdje građanke i građani mogu dostojno raditi i zarađivati. Zbog toga su ove inicijative i moj lični prioritet."

Ajla Šišić, kandidatkinja Naše stranke za načelnicu općine Novi Grad je pomenula prioritete na koje se ona fokusira, međutim govorila je i o zelenim površinama, problemu koji je u ovoj izbornoj kampanji zapostavljen od strane političkih stranaka, saopćeno je iz Naše stranke.

"Općina Novi Grad već surađuje sa javnim preduzećem koji održava sportske i rekreativne terene. Ja ne vidim niti jedan razlog zašto se saradnja sa takvom jednom službom ne bi i financijski i organizaciono povećala, i zašto se takva služba u općini ne bi brinula i za mnoge zapostavljene segmente našeg okoliša. Ja ću kada budem načelnica tražiti financiranje novih sadnica, postavljanje dodatnih korpi za smeće po cijeloj općini, kreiranje parkova od zapuštenih zelenih površina, a u isto vrijeme imati službu koja će se brinuti za ta ulaganja kako ne bi za par godina opet trošili novac građana za iste projekte."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: