BiH
1

Naša stranka: Fokus na problem sigurnosti u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Zahvaljujući svakodnevnim razgovorima s građanima, na ulicama i štandovima Naše stranke, zaključeno je da je posebno izražen problem sigurnosti u Sarajevu, kao i potreba da se kreiraju jasni programi koji će ponuditi rješavanje rastuće nesigurnosti u gradu.

Tim povodom se oglasila i kandidatkinja Naše stranke za načelnicu općine Novo Sarajevo Sabina Ćudić, naglasivši da ova stranka može i zna šta sve treba poduzeti da bi se povećala sigurnost naših ulica i domova, te smanjio osjećaj straha i nesigurnosti koji građani ove općine i grada osjećaju, saopćeno je iz Naše stranke.

  • Od nadležnih kantonalnih ministarstava zahtijevat ću više uniformisanih policajaca na ulicama, ne samo onih nevidljivih, u civilu o kojima nam stalno govore, već stacionirane patrole. Evropsko iskustvo nam kaže da njihovo vidljivo i stalno prisustvo značajno sprječava kriminal i uliva osjećaj sigurnosti građanima, kazala je ona.

Ćudić je ocijenila da ono što sami građani u ovoj općini mogu uraditi je redarima i zaštitarima osigurati školska igrališta i dvorišta kako bi deca bila bezbjedna tamo gdje provode najveći dio dana.

  • Pioritet će nam, također biti da osvijetlimo sve ulice i parkove u našoj općini. U skladu s našim nadležnostima prevencijom ćemo se boriti protiv kriminala, dodala je ona.

Kandidatkinja za načelnicu također je najavila da će se ona i Naša stranka Novo Sarajevo fokusirati na problem mladih i sigurnosti, malog poduzetništva i okoliša, temama koje je Naša stranka detaljno razradila u svojim Izbornim politikama.

Vezani članci