Kandidatkinja NS za načelnicu
0

Ćudić: Birači trebaju glasati za mene zato što nemam ugovor s prošlošću

FENA
Sabina Ćudić
Sabina Ćudić
Kandidatkinja Naše stranke za načelnicu Općine Novo Sarajevo Sabina Ćudić istakla je u razgovoru za Fenu da birači na predstojećim lokalnim izborima trebaju glasati za njen program jer su u njemu predstavljeni novi prioriteti.

Ćudić, ukoliko bude izabrana, želi povećati očekivanja građana i građanki te nudi savremena, razvojna i ekološka rješenja.

"Birači trebaju glasati za mene zato što nemam ugovor s prošlošću i ruke mi nisu svezane kompromitovanim, prevaziđenim političkim opcijama koje ne pripadaju 21. vijeku. S ponosom mogu reći da iza mene stoji principijelna, odgovorna i sposobna Naša stranka", dodala je.

Kao najveće probleme u općini Novo Sarajevo, a koji trebaju biti prioritetno riješeni, Ćudić je izdvojila nezaposlenost, zatim rastući problem nesigurnosti ulica, škola i školskih igrališta, nedostatak porodičnih sadržaja i prostora u kojim mladi mogu kvalitetno provoditi vrijeme, te sveobuhvatni nedostatak dugoročne vizije i strategije koji bi stimulirao razvoj i poduzetništvo.

Ćudić je zbog svega navedenog zamolila sve građane da izađu na izbore, preuzmu odgovornost i pozivaju na odgovornost one za koje glasaju.

"Isto tako pozivam vas da se, s biračkim listićem u rukama, iskreno zapitate zaslužujete li bolje? I da glasate u skladu s odgovorom na to pitanje. Nadam se da ćete nam povjeriti vaš glas, i time podržati nove, dinamične, obrazovane i odgovorne ljude, koji će dati sve od sebe da poboljšaju vaš život", istakla je Ćudić.

Pojasnila je da je Naša stranka u reklamne svrhe uložila daleko manje novca od većine stranaka u BiH.

"Mi prvenstveno posvećujemo našu energiju i trud svakodnevnom kontaktu s građanima. Neumorno predstavljamo naš program, zajedno s kandidatima i kandidatkinjama Naše stranke sam svakodnevno na ulici, i po suncu i po kiši razgovarajući s građanima. Nailazimo na fantastične reakcije i veliku podršku", zaključila je Ćudić.