Željko Komšić na blogu
0
"Ja bih prvi digao ruku za ukidanje entiteta"
Komentari (52)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka cast predsjedniku Komsicu. PREDSJEDNIK KOMSIC JE JEDINI COVJEK KOJI MOZE DICI BOSNU I HERCEGOVINU NA NOGE. NAPRIJED PREDSJEDNICE BOSNA I HERCEGOVINA JE UZ VAS. Ukinut entitete pod HITNO ZIVIO ZELJKO KOMSIC
Ti muslimanac mars iz prelepe hriscanske Evrope. Ne zelim da idem iz svoje prelepe Republike Srpske a i to je Srbija.
A TI BN-SMRADU ......AKO TI NE VALJA MRS U SVOJU USMRDJELU SRBIJU!
ma sta ga preserava covjek je u pravu!!!!!!!!!!!!!!!jebem ti vise federaciju i 10 kantona i 1000 ministara i 10000 dajdzica,amidzica....itd koji rade za njih.jesili ti normalan ko to sve mora finansirati!zato nema socijalnih fondova zato borci svaki 4 mjesec dobiju 150 KM...itd.ma bagru treba rastjerat pod hitno.sta je to brankovic realizovao od kada je premijer....nema veceg lazca u f-bih od njega fuj.....\"ukinuti i to pod hitno ako moze bar f-bih za pocetak\"
Ne cude me komentari islamiziranog hrvatskog kopileta da bi zeleo da ukine sve entitete. Ne svata balijac da ne zele katolici i pravoslavci da prime islam kao sto je on primio a da nemamo komplekse kao njegova deca cija je majka zabradjena bula.
E moj Templar ti stvarno stranjaš i pišeš velike postove ali su prazni što se tice sadržaja i argumenata. Kažeš da većina gradjana ne može odlućivati kad je u pitanju očuvanje BIH ali malo kasnije pišeš da bi se Hrvati i Srbi mogli udružiti u rasturanju medjunarodno priznate države,pa kad bi je rasturili onda svak na svoju stranu,zar to nije kontradikcija. Nigdje ja nisam veličao komunizam ali je fakat da se neuporedivo bolje živjelo i ne samo pojedinci nego velika većina gradjana koji su mogli bez viza putovati po cijelom svijetu,toliko o državi u kojoj smo se obrazovali,liječili i putovali i to dobro.Željko Komšić je legalno i legitimno izabran. Nemoj isinuirati na osnovu pretpostavke,npr.da se slažem sa razlićitim tatifama struje za aluminij ili željezaru,u principu to nebismo mi ni mogli komentirati pošto je tržišna utakmica,ili bi ti koristio neke metode iz tebi omraženog sistema kada je vrh donosio odluke šta če koliko koštati. Kada navodiš hohštoplere iz SDA,SBIH,SDP koji su uradili pljačkašku privatizaciju onda bi bio red da napišeš da je u pljački stolječa ućestvovao i HDZ na prostoru Federacije. Vjerske objekte rade vjerske organizacije pa socijaldemokracija stim nema nikakve veze nemoj izmišljati političke floskule. Da ovaj portal nije svih nas zar bi mogli pisati ovakve tekstove a da ne budu uklonjeni,kao što je post Srbina iz Bosne koji kaže da je ZLATNI LJILJAN zloćinaćko odlikovanje,ja ga nemam ali bi bio ponosan jer bi znao da sam bio na pravoj strani tj. u odbrani od AGRESORA,a zna se ko je to bio i ko je činio GENOCID.
Zeljko kao nosilac zlocinackog i agresorskog \"zlatnog ljiljanja\" nije merodavan da daje bilo kakve izjave o ukidanju Republike Srpske. Hvala bogu da ima cetnika pa smo se odbranili od ovakvi zlocinaca i prema srbima mrznjom zadojeni monstruma.
hvala i tebi za odgovor.Cudno mi bilo samo to sto se radilo o normalnim komenratima bez vrijedjanja,i moja podrska tvom misljenju,a puno extremniji komm. ostaju na portalu.Mislim da necu vise komentirati ni jedan prilog jer vidim da nema smisla,a ionako idem u \"lijepu nasu\",a tebi veliki pozdrav iz RS!BOK;)
vecina gradjana, ne razumijem sto pod time podrazumijevas...ti si izgleda jako neinformiran jer u ovoj drzavi ne postoji kategorija gradjana u europskom smislu, tj. da su gradjani nositelji suvereniteta...u ovoj drzavi su narodi nositelji suvereniteta i stoga ti nemas pravo govoriti o nekoj vecini gradjana, jer su muslimani najblizi vecini ukoliko imaju podrsku ostalih koji su opet uglavnom SDPovci...ali i hrvati i srbi bi trebali imati vecinu ukoliko bi se udruzili pa poslije mirno razisli kada bi ovu drzavu prekrojili da svako ide sebi! nadji mi osobu koja je je okrenuta ljevici a jos uvijek ne stiti i brani komunizam koji je ucinio veliko zlo na ovim prostorima, cak vece nego fasizam! i nadji mi cistog hrvata ili cistog srbina, koji je psihicki normalan i zdrav da je u tom SDPU... TI MORAS PRIZNATI DA ZELJKA NIJE IZABRALO HRVATSKO BIRACKO TIJELO U FEDERACIJI NEGO SU GA IZABRALI MUSLIMANI.... TI MORAS PRIZNATI DA JE TO BILA POLITICKA IGRA MUSLIMANA U SDPU KAKO BI SE SMANJIO GLAS HRVATA! AKO TO NEMOZES PRIZNATI ONDA STVARNO VJERUJES U SDP KAO NASTAVAK KOMUNISTICKE PARTIJE JUGOSLAVIJE! JA NEMAM NISTA PROTIV DA ZELJKO ZASTUPA INTERESE SVIH NARODA NA OVOM PROSTORU; ALI IMAM PROTIV DA TO RADI KAO HRVATSKI CLAN PREDSJEDNISTVA::SLOBODNO NEKA ON BUDE MUSLIMANSKI CLAN PREDSJEDNISTVA! STO SE TICE MOSTARSKOG ALUMINIJA; JA UOPCE NE ULAZIM TKO JE KAKO DOSAO NA VLAST U TIM TVORNICAMA; NEGO PRVENSTVENO GLEDAM POSLOVNE REZULTATE.... OCITO JE DA SU TE TVORNICE KAO STO JE ZELJEZARA I KAO STO SU RUDNICI UGLJA I KAO STO JE KRIVAJA PREUZELI LJUDI KOJI SU BLISKI KRUGOVIMA SDA; SBIH I SDPU; ZAVISNO OD TOGA JE LI ARMIJA POBIJEDILA U LOKALNIM SUKOBIMA I KOJA JE STRANKA NA VLASTI! TI SE ZNACI SLAZES SA TIME DA SE ZELJEZARA IMA JEFTINIJU STRUJU OD ALUMINIJA IAKO SLABIJE RADI; I TI SE SLAZES DA SE MILIJUNI TROSE KA VRACANJU DUGOVA RUDNIKA MRKOG UGLJA I KRIVAJE:::A DA SE NE ULAZE U POBOLJSAVANJE POSTOJECIH TVORNICA KOJE DRZE HRVATI::::TAKVA MI JE SOCIJALDEMOKRACIJA JASNA! HAHA! RS HVALA NA UPOZORENJU; JASNO JE MENI DA HRVATI I SRBI NEMAJU STO TRAZITI NA OVOM PORTALU JER JE OVAJ PORATAL U SLUZBI IDEOLOGIJE A NE ISTINE I PODATAKA O SVIM NARODIMA! BITNE SU IZGRADJENE ILI NEIZGRADJENE DZAMIJE A NIJE BITNO STO KATOLICKA CRKVA VISE OD DESET GODINA NEMOZE DOBITI DOZVOLU ZA IZGRADNJU CRKVE U SARAJEVU PORED VISE STOTINA DZAMIJE! TO JE SVE DIO SOCIJALDEMOKRACIJE!
E moj Templar ti bogami koristiš terminologiju i retoriku koja je bila aktuelna za vrijeme prvih višestranaćkih izbora u BIH kada se socijaldemokracija izjednaćavala sa komunizmom,kasnije sa četništvom a sada sa interesima muslimana,samo je važno da se neko napada. Napisao si cijeli roman političkih floskula bez ijednog argumenta koji je potkrijepljen nekim dokazom jer socijaldemokracije evropskog modela kod nas ne može ni biti zbog toga jer se nacionalistićke naočale još nisu skinule kod tebe i tebi slićnim umovima rat još traje. Podjele su stvar prošlosti jer većina GRADJANA Bosne i Hercegovine to neće dozvoliti a bez volje većine Dodikove, tvoje i floskule ostalih secesionista ne piju vode. Na žalost privreda je neefikasna zbog kriminala prilikom privatizacije i pljačke jednih u krist drugih što se desilo i u po tebi uzornoj firmi Mostarskom aluminijumu gdje su iz firme protjerani bez ikakva razloga svi nehrvati osim što su pripadali po mšljenju Mije Brajkovića pogrešnoj etničkoj skupini. Imam još stotine kontra argumenata ali pošto su za mene rat i podjele stvar prošlosti ja sam okrenut budućnosti i promišljanjima kako će biti bolje svima a ne SAMO NJIMA. Siguran sam da i Željko želi dobro svima u ovoj državi.
@templar,cisto informativno,da ne posumnjam da imam \"alzheimera\",cini mi se da su pod jednim clankom,mislim nesto oko Igmana,nasi komentari izbrisani?
ja sam mislio na nacelnika opcine a ne opcinski odbor...SDP nema podrsku hrvata, to je vecinska bosnjacka stranka koja brani bosnjacke ciljeve, i koja ima pokojeg zalutalog srbina ili hrvata koji zeli biti politicki angaziran ali zbog mjesanog porijekla stid ga je biti u ostalim politckim strankama! bosna i hercegovina nemoze niposto postojati bez najmanje tri entiteta po nacionalnoj osnovi! jedino se tako moze osigurati ravnopravnost sva tri naroda u bosni i hercegovini i sprijeciti preglasavanja hrvata u federaciji ili hrvata i srba u republici srpskoj! centralizirana bosna i hercegovina bi bila suprotna nacelu lokalne samouprave jer bi tada doslo do izrazitog slabljenja manjih mjesta, pogotovo manjih gradova sa vecinskim hrvatskim stanovnistvom koji najvise pune budzet federacije, a pri raspodjeli se najvise dijeli muslimanima i to u odnosu 7:1 a sve na stetu hrvata i hrvatskog naroda! zadnji primjer bi bio da se vracaju dugovi rudnika uglja i zavidovicke krivaje a ne potice se proizvodnja i jacanje vec postojecih kapaciteta...npr.ulaganje u najbolju firmu tj mostarski aluminij kojemu je po odluci vlade dosta skuplja struja nego sto je to zenickom mittal steelu! nacije i cine ovu drzavu i nacije ce odluciti u kakvoj tko drzavi zeli zivjeti! SDP je i dalje stranka sa muslimanskom ideologijom,koja se, ponavljam,nipocemu ne razlikuje od ideologije dodikove socijaldemokracije... zeljko je jedan od zalutalih hrvata kojeg je zena usmjerila da radi za muslimane, i kojeg su muslimani iz sdp-a progurali kako bi ucestvovali na vlasti...a progurali su ga zato sto su muslimani racunali da bi dio muslimanskog birackog tijela glasovao za sdp i da bi taj dio muslimanskog birackog tijela mogao preglasati ionako razjedinjene hrvatske stranke! to je jedan nekorektan i krajnje podal nacin dospjeca na vlast tog covjeka koji nije zasluzio da se zove hrvatom jer je on za mene musliman sa hrvatskom putovnicom! upravo zbog toga moraju postojati entiteti na nacionalnoj osnovi koji bi bili izborne jedinice za izbor clana predsjednistva, i kako bi se sprijecilo minorizacija i iseljavanje hrvatskog stanovnistva zbog toga sto poduzeca iako su profitabilnija politikom muslimanske vlade moraju propadati! socijaldemokracija je jako fin politicki pravac ali se socijaldemokracija mora osloboditi komunistickih teznji za bratstvom i jedinstvom, jer bratstvo i jedinstvo ne moze postojati u miru i demokraciji, barem ne na ovim prostorima! socijaldemokracija u bosni i hercegovini je neodrziva upravo zbog toga sto ne nudi razlicite politicke programe od ultrabosnjacke polickih programa i zbog toga sto se u tim redovima nalaze odpadnici, tj.oni koji su porijeklom iz mijesanih brakova ili se nalaze u mijesanim brakovima, a zele se baviti politikom a boje se da nebi bili osudjeni od svoga naroda! ja ne znam niti jednog drugacijeg socijaldemokratu!
Potpuno se slažem da bi entitete trebalo ukinuti ili im smanjiti ingerencije na to da ne mogu blokirati centralnu vlast nikada i da se koncenzus na dobrobit svih mora postići makar ih zatvarali kao kad se bira papa. Pojedinci ovdje pišu dezinformacije misleći da se izborne liste nemogu provjeriti na mnogo naćina,tako npr.TEMPLAR piše lažne podatke koji bi trebali biti informacija velikim slovima da je SDP prijavio samo dva kandidata i to iz Čapljine i Žepća što nije istina. Neka samo pogleda listu kandidata npr. iz Livna i neka se poklopi i ne iznosi više laži jer mu više ne vjerujem ni ono u što se realno može povjerovati.
1862 god. Hrvatska šalje u Bosnu Klementa Božica i od tada počinje hrvatstvo u BiH, ako kome šta nije jasno.
ironicno, da je meni samo znati kako taj covjek predstavlja hrvatski narod...jel on ima ikakve veze sa hrvatstvom...jel to on osluskuje glas hrvatskog naroda koji ga je navodno izabrao (samo ukoliko se muslimani jos uvijek smatraju velikim hrvatima)? bosnjaci trenutno imaju dva clana predsjednistva i zasada im dobro ide u tome... sdp bosne i hercegovine je gora socijaldemokracija od dodikove socijaldemokracije! ja bi malo da popricam sa tim navodnim predsjednikom o nekim hrvatskim pitanjima pa me zanima je li moguce davati ovakve kometare na njegovom blogu? ja nisam sklon vrijedjanju nego bi sa njime razgovarao na jednoj akademskoj osnovi? pa si postavljam pitanje, nije li to jos jedan vid muslimanskog fasizma i mogucnosti koja im je dozvoljena od strane medjunarodne zajednice? STO JE ZELJKO UCINIO ZA HRVATE U SVOM DOSADASNJEM MANDATU? TKO GA TO OD HRVATA PODRZAVA U OBNASANJU NJEGOVE DUZNOSTI? NE DOPRINOSI LI ON SVOJOM POLITIKOM VISE MUSLIMANIMA NEGO HRVATIMA? ODAKLE MU PRAVO DA U IME HRVATA GOVORI DA ON NE ZELI ENTITETE? KOLIKO SDP IMA HRVATA DOVOLJNO GOVORI PODATAK DA SU ZA BUDUCE OPCINSKE IZBORE USPJELI KANDIDIRATI SAMO DVA KANDIDATA I TO U CAPLJINI I U ZEPCU? VOLIO BI DA POSTOJI NETKO DOSTOJAN JEDNE KULTURNE DISKUSIJE ZASNOVANE NA CINJENICAMA I DA MI IZNESE PROTUDOKAZE?I DALJE SMATRAM DA JE SDP U BOSNI SAMO JEDNA RUKA U KOJOJ GAZDUJU BOSNJACI I DA SE ZAPRAVO POLITIKA SDP-A NE RAZLIKUJE OD POLITIKE SDA I SBIH; ALI JEDINA IM JE RAZLIKA STO SU OVE DVIJE NA VLASTI A OVA JE UVIJEK U OPOZICIJI