Željko Komšić na blogu
0

"Ja bih prvi digao ruku za ukidanje entiteta"

Sarajevo-x.com
Najpoznatiji bosanskohercegovački bloger i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u današenjem postu na svom blogu osvrnuo se na neka od aktuelnih dešavanja u našoj zemlji.

Komšić je napisao da bi on sutra prvi digao ruku za ukidanje Republike Srpske ali i Federacije BiH i to iz, kako on kaže, hiljadu razloga. "Međutim, jedno su moj lični stav i želja, a drugo je šta je realno moguće. Sa sadašnjim sastavom Parlamenta BiH nisu moguće nikakve ustavne promjene, bilo koje vrste. Neko možda voli da čuje slatka i nemoguća obećanja, neko možda voli da ga neko slaže po sto puta, ali ja samo pričam ono što je realno moguće, ma koliko to nekome bilo drago ili krivo. Sasvim je druga stvar šta bih ja volio – BiH bez entiteta! Za sada nema dovoljno ruku u Parlamentu BiH koji bi glasali za promjene, kako Ustava, tako i unutrašnje organizacije BiH", napisao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH se osvrnuo i na hapšenje Karadžića i njegovo izručenje Hagu:

"Karadžić je konačno u Hagu. Jedino što me je interesovalo je njegov izgled, pošto su ga "doveli u red". Kao što sam i pretpostavio, sam će se braniti i nastojati, kao i Milošević, da do besvjesti rastegne suđenje. Nadam da su sudije iz tog suđenja naučili školu, te da to neće dopustiti i Karadžiću. Naravno, za koju sedmicu će se i on početi žaliti na zdravstvene probleme, iako je izjavio da je odličnog zdravlja."

Čitajte više na Predjednikovom blogu, koji se nalazi na adresi zeljkokomsic.blogger.ba.