Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj nisu se mogle predvidjeti ove stvari. Pa konju praviš most, ne krečiš stan.
Vi smatrate da smo svi ovce. 1. Jasno se vidi i na slici da nije oplata 2. Koja pamet u ovo doba godine radi ovaj dio posla. 3. Na kraju ce se sve izmiriti iz nasih djepova 4. Sto je najtuznije nisu ni izvodjaci krivi vec investitor, Opcina. Koji su ih natjerali da pogaze struku i da rade most. 5. Razni birokratski nesposobni sluzbenici "direkcija za puteve KS", "Opcina" koji nadziru obilaze nesto se pitaju a nemaju blage veze babo im kupio diplomu...
Hamo idider pod hitno na ''aperaciju'' u kliniku Svjetlo i to na teret izbođaća radova a poslije na banjsko lijećenje o trošku prof. dr. Memića. Ne želim oblajavati Univerzitete Travnik, Kiseljak ili bilo koji drugi ali postati mr. sci. , doktorirati, dobiti zvanje docenta a zatim vanrednog pa redovnog profesora treba i u ratnim uslovma 16 gdina minimalno.
Nije ni cudo,pa most u Zavidovicima su pravili godinama.Steta sto ova firma ne pravi onaj most na Peljescu.
A kako uopšte u ovom haosu možete tvrditi da su stubovi stabilni....pa neka ostane nagnut 2 stepena to može u budućnosti napraviti problem....eto vi znate da su stabilni, izmjerili vi necim, pogledali odoka.
Po izvodjacu,inace stubovi su dio mosta,al oplata zato nije.I zasto osigurati most pa nema potrebe,jer kod nas inace nema poplava zimi i u rano proljece
Ko je dozvolio da IZGRADNJU mosta vode AMATERSKE FIRME !!! REFERENCE ???? Glavni izvođač, Podizvođač, Nadzor ??? TZI kao PROJEKTANT je poznata firma.... ALI... Projekat je trebao predvidjeti sva moguća OPTEREĆENJA(uticaj VISOKIH VODA) i RIZIKE tokom IZVOĐENJA radova !!!
Hajde majke ti ne lupetaj ... Ni jedan projekat ne ulazi u tehnologiju gradjenja, odnosno kako kazes, u rizike tokom izvodjenja. Za te stvari se radi poseban elaborat i taj elaborat treba da izradi izvodjac radova na osnovu tehnologije kojom raspolaze.
@GdjenamjeovoBake IZVEDBENI PROJEKAT radi IZVOĐAČ u skladu sa predloženom TEHNOLOGIJOM I OPREMOM koju posjeduje !!! Pored ovog projekta postoji i ELABORAT ZAŠTITE NA RADU gdje je i PROJEKAT SKELE !!! Projekat i Elaborat mora dokazati STABILNOST KONSTRUKCIJE kroz FAZE izgradnje uz zaštitne mjere i SIGURNOST RADNIKA tokom GRADNJE !!! Ako je potrebno, mogu ja još LUPETATI !!!
Lahko je u Bosni sfuserit kad je komisija i ostalo lose. Hajd negdje drugo takav most napravi
' Sjeb_a se Zelena Transvezala .. !!
Zove se Porobic... Zvuci bas ko tajkun.
Ee moj Porobicu, kao da si juce s grane pao. Zatvorili ste vodotog rijeke skelama, i da nije ovakva situacija, bilo je rizicno. Stali ste sa radovima krajem novembra, sta si očekivao od onolikih padavina u decembru i januaru. Al 'ajde.. Imaju radnici, odbijaj od plate.
Porobiću ti si genije sa velikim G. Pametnom dosta!!!!!!!!!!
Bakire dojak ti mamin ebem
NI POGOĐEN NISAM, NI UMRO NISAM, NI PAO NISAM, ALI ZBOG NAMJEŠTENOG TENDERA SAM MORAO SKOČITI DOLE....
Vidi se da mnogi koji komentarišu neamju pojma o čemu je ovdje riječ. Nisam neko ko štedi vladajuće, ali treba biti realan, ovo se nije moglo spriječiti. Pitanje je samo da li se neko sjetio da osigura most u izgranji od ovakvih događaja. U svakom slučaju, najteži dio gradnje je postavljanje temelja i stubova, ostalo a taj dio nije pretrpio štete, pa će izvođač sigurno veoma brzo izgraditi novu rasponsku konstrukciju.