Alarmantna situacija
0

Iznad srebreničke kotline se izdiže gusti dim, izbijaju novi požari

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Trideset radnika Šumskog gazdinstva Drina, uz pomoć peterice vatrogasaca i jednog vatrogasnog vozila, lokalizovali su danas šumski požar u rejonu Biljeg u srebreničkoj opštini, gdje je izgorjela jedna kultura crnogorične šume, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.

Na tom požarištu noćas će dežurati pet radnika šumarije. Požar kod sela Oparci, koji je prošle sedmice bio lokalizovan nakon dejstava helikoptera Oružanih snaga BiH, ponovo se aktivirao i postepeno se širi nepristupačnim terenom.

Na nepristupačnom i miniranom lokalitetu Divljakinje iznad Srebrenice sinoć je izbio požar na području koje je i u julu bilo zahvaćeno požarom i gusti dim se diže iznad srebreničke kotline iz panjeva koji gore na tom terenu.

Aktivirao se i lokalizovani šumski požar u rejonu sela Vijogor, koji zbog nepristupačnog terena niko ne gasi.

Srebrenički vatrogasci i radnici Drine lokalizovali su danas požar kod sela Zalazje, u čijoj je blizini večeras iza 18.00 sati izbio požar na bivšoj deponiji smeća, saopšteno je iz Vatrogasne jedinice, čiji su pripadnici vatrogasnim vozilom otišli na gašenje tog požara.