{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: Stari požari se šire, a izbijaju novi

S
22.8.2012. u 10:13
1
3
Srebrenica: Stari požari se šire, a izbijaju novi
1
Srebrenica: Stari požari se šire, a izbijaju novi
Požar u Srebrenici (Foto: SRNA)
Požar koji je sinoć izbio na nepristupačnom i miniranom rejonu Divljakinje iznad srebreničkog naselja Kozarica i dalje je aktivan, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.
Požar kod srebreničkog sela Oparci, koji je bio lokalizovan nakon dejstava avijacije Oružanih snaga BiH, juče se ponovo aktivirao i počeo širiti.

Grupa radnika Šumskog gazdinstva "Drina" noćas je dežurala pokušavajući da spriječi širenje požara kod sela Oparci, a od jutros veći broj zaposlenih u ovom gazdinstvu gasi vatru.

Stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u opštini Srebrenica Hasudin Mustafić rekao je Srni da vatrogasci pokušavaju da lokalizuju i ugase požar kod sela Zalazje, koji je noćas buknuo, a gori šikara i nisko rastinje.

On kaže da je požar jačeg intenziteta juče izbio i u rejonu Biljeg kod udaljenih sela Blažijevići i Pribojevići, ali da uprkos nastojanjima srebreničkih vatrogasaca i radnika "Drine" nije lokalizovan i još se širi.

"Na sprečavanju širenja tog požara radi 20 radnika 'Drine' i jedna vatrogasna ekipa sa cisternom, ali je požar zahvatio veći prostor i još se širi", rekao je Mustafić.

On je istakao da ni jedno požarište još ne ugrožava naseljena mjesta, a da nepristupačni tereni, mali broj ljudi koji rade na gašenju i njihova slaba opremljenost ne dozvoljavaju da se vatra efikasnije stavi pod kontrolu.

Mustafić je istakao da u ovoj opštini još nisu proglašene vanredne mjere odbrane od požara, ali da bi bila neophodna pomoć za odbranu od vatrene stihije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: