{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Srebrenica: Stari požari se šire, a izbijaju novi

S
22.8.2012. u 10:13
1
3
Srebrenica: Stari požari se šire, a izbijaju novi
1
Srebrenica: Stari požari se šire, a izbijaju novi
Požar u Srebrenici (Foto: SRNA)
Požar koji je sinoć izbio na nepristupačnom i miniranom rejonu Divljakinje iznad srebreničkog naselja Kozarica i dalje je aktivan, rečeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.
Požar kod srebreničkog sela Oparci, koji je bio lokalizovan nakon dejstava avijacije Oružanih snaga BiH, juče se ponovo aktivirao i počeo širiti.

Grupa radnika Šumskog gazdinstva "Drina" noćas je dežurala pokušavajući da spriječi širenje požara kod sela Oparci, a od jutros veći broj zaposlenih u ovom gazdinstvu gasi vatru.

Stručni saradnik za poslove Civilne zaštite u opštini Srebrenica Hasudin Mustafić rekao je Srni da vatrogasci pokušavaju da lokalizuju i ugase požar kod sela Zalazje, koji je noćas buknuo, a gori šikara i nisko rastinje.

On kaže da je požar jačeg intenziteta juče izbio i u rejonu Biljeg kod udaljenih sela Blažijevići i Pribojevići, ali da uprkos nastojanjima srebreničkih vatrogasaca i radnika "Drine" nije lokalizovan i još se širi.

"Na sprečavanju širenja tog požara radi 20 radnika 'Drine' i jedna vatrogasna ekipa sa cisternom, ali je požar zahvatio veći prostor i još se širi", rekao je Mustafić.

On je istakao da ni jedno požarište još ne ugrožava naseljena mjesta, a da nepristupačni tereni, mali broj ljudi koji rade na gašenju i njihova slaba opremljenost ne dozvoljavaju da se vatra efikasnije stavi pod kontrolu.

Mustafić je istakao da u ovoj opštini još nisu proglašene vanredne mjere odbrane od požara, ali da bi bila neophodna pomoć za odbranu od vatrene stihije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: