BiH
0

Srebrenica: Ponovo vatra iznad Kozarice

SRNA
Foto: Arhiv/Anadolija
Foto: Arhiv/Anadolija
Iznad srebreničkog naselja Kozarica večeras je izbio požar koji je zahvatio borovu šumu u širem rejonu zaštitne zone izvorišta ljekovite vode Guber, potvrđeno je Srni u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u ovom mjestu.

Ovo je treći put u ovoj godini da izbija požar u ovom nepristupačnom i dijelom miniranom kompleksu borove šume. Prvi put požar je izbio u aprilu, kada je zahvatio oko 40 hektara borove šume. Veću površinu zahvatio je požar koji je izbio sredinom jula.

Požar kod srebreničkog sela Oparci još nije ugašen uprkos dejstvu avijacije Oružanih snaga BiH, a danas se nakon višednevnog tinjanja ponovo počeo širiti, rečeno je u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici.

Grupa radnika Šumskog gazdinstva "Drina" pokušava da spriječi širenje vatre. Jači požar, koji je izbio danas između udaljenih sela Blažijevići i Pribojevići, nije lokalizovan i još se širi.

Na tom požarištu noćas dežuraju radnici "Drine", a za sutra se priprema organizovanija akcija gašenja požara koji je zahvatio bjelogoričnu šumu i prijeti da se proširi u rejon sela Krnjići.