Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U ovoj državi sve nakaradno. OK ako je bolestan a šta ćemo ako se utvrdi da je ta bolest nastala zbog razmaženih debila koje roditelji šalju u školu i zbog kojih roditelji proganjaju učitelje, nastavnike. profesore?!? Ko je onda odgovoran? Škole su pune razmaženih derišta koje roditelji štite a profesore napadaju jer su im djeca glupa, bezobrazna, razmažena!!
Svaka čast!!!
@shahzudin U normalnim državama profesor je ugledan u društvu, samo kod nas se gleda na njih ko na zadnje debile a nismo ni svjesni koliko su važni. Slažem se naravno da ima štele i mita i to je problem na višoj razini jer je čitav sustav korumpiran
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
da li se može smijeniti ministar, ili kakav savjetnik u slučaju poremećnog zdravlja?
Ma samo psihotest da se uvede pred glasanje... pola problema bi zauvijek nestalo. A i 90% glasaca i 99% karijernih politicara. SDA i SNSD bi morali raspustiti stranke jer bi se vecina clanova odmetnuli u sumu i morali bi ih loviti puskama za uspavljivanje.
@dundjerbob vratiti ih ovcama ako mogu i to radit, tamo im je i mjesto
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uopće ovakav prijedlog zakona je ne samo u suprotnosti sa drugim zakonima i zakonskim odredbama, o čemu će u slućaju otkaza temeljem ovog zakona , svoj stav izreći i najviši sudovi u BiH , jer definitivno, narušeno zdravlje u procesu rada može za pravnu posljedicu imati suspenziju, ali i nadoknadu štete načinjene zdravlju osobe koja će van svake sumnje izvršiti utuženje, koje će rezultirati visokim odštetama. Kanton još nije izmirio ni obveze po utuženju radnika, a idu nova..
A šta ako školski pedagog prolupa ili direktor, ko će takvog provaliti... i onda ti dođe takav pedagog na sat i on ti piše ocjenu rezultata rada...dobro su prosvjetari uopće normalni pored ovakvih izmišljenih radnih mjesta za uhljebe i najveće neradnike u školi, koji smišljaju kako da te zeznu samo da pokriju svoj ne rad. Napisaće ti da si nenormalan prof, a ona lujka do panja.
Prosvjetnom radniku kojem je narušeno psihofizičko zdravlje nakon stupanja u radni odnos škola treba da isplati odštetu radi povrede na radu, koja je iskazana u narušavanju psihofizičkog zdravstvenog stanja nastalog u procesu rada. Ovakve odluke padaju kao kruške pred sudom na kojeg će radnik predati poslodavca u ovoj situaciji, tako da ove idiotske zakone sa teškim pravnim posljedicama po poslodavca donose oni koji žele srušiti obrazovni sistem u BiH.
Eto, trebali bi ih pustati da se izivljavaju nad djecom kada odlijepe. Sta vam je ovdje sporno? Ne moze svaka budala raditi sa djecom. Spominje li iko vise u ovim reformama djecu?
Kad normalan profesor tvom djetetu zvekne kečinu ti smatraš da se prosvjetni retard zajebava sa tvojim inteligentnim djetetom... Djeca su oduvijek išla u škole i kriteriji su se znali, a ocjena je bila od 1 do 5. Danas klocevi seru da nije nastavnik ko na satu djetetu ne objasni za dvicu, a da se od djeteta traži samo ono što zna , a ne odgovor na izravno pitanje profesora. Hajte molim vas. U trouglu dijete roditelj nastavnik najslabija je karika pristrasan roditelj.
Ne piše da novi Zakon predviđa da direktori škola imaju neograničen broj mandata, a što je prijedlog SDA-ovih direktora, vjerovatno po uzoru na Erdogana. I što je još gore - i dalje mogu biti istovremeno direktori i politički aktivni., što obezbjeđuje kontrolu nad školstvom i biračko tijelo.
Sve je to u redu, dok ne započnu"osvetoljubivi" direktori, uz pomoć režimskih sindikalista utjerivati PODOBNOST! Sindikalisti su desna ruka direktora! Uplitanje sindikata je najčešće pridobijanje saučesnika za samovolju direktora, koji nije ni za šta odgovoran.
Jesem ti život, a gdje je invalidska penzija? Šta ta osoba treba da radi nakon takvog otkaza? Kakvo šikaniranje.
E tu i jeste caka.Penzije se daju njakvim zaslužnim bez dana rada ili deset godina staža 8 vojske i 300 KM sa biroa.Kada se razdvoje penzije temeljem rada od svih drugih penzionera, tada dolazi solidarnost radnika do izražaja dajući penzije onim radnicima koji su radeći svoj posao postali invalidi u mjeri da više ne mogu raditi.Takvim penzioneri rada solidarno priznaju penziju.
Joj kod mene u skoli ima jedna,stanca djecu svako godinu i po,i za takve treba donijeti zakon
Psihofizičko zdravlje profesora bude narušeno usljed djece, prekomjernih sati, roditelja sa kojima se mora stalno raspravljati. Čovjek oboli zbog drugih i na kraju mu uručiti otkaz. Ja zakona u pm.
Napredujete Bosnjaci, prije zbog psihofizickog vrijedjanja nista ne bude dakle?
Dobro su se sjetili da budele maknu iz skola. Znam ih nekoliko, gdje ih i kako prijaviti?
a ko moze garantovati tim nastavnicima da nece ostati bez posla kad ih direktor uzme na zub,a sindikat kao i svaki drugi vise steti radniku nego sto mu koristi
i treba, kakvih smo mi psihopata imali u srednjoj, matore drtine ti predaju i jos ti se nabacuju...bljak
nas obrazovni sistem je vec dugo na aparatima