{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabran izvođač za gradnju Aladža-džamije

F
28.5.2014. u 09:59
1
10
Izabran izvođač za gradnju Aladža-džamije
1
Izabran izvođač za gradnju Aladža-džamije
U okviru manifestacije "Dani vakufa“ bili su predviđeni vrlo značajni i raznovrsni sadržaji.
Manifestacija je trebala da bude realizirana od 22. do 30. maja, ali s obzirom na novonastalu situaciju i katastrofalne poplave koje su zadesile našu zemlju i region, Vakufska direkcija je odgodila sve sadržaje osim mevluda i hatme za sve vakife u Bosni i Hercegovini, otvorenja vakufskog objekta Gazi Ferhad-begove medrese za sjedište Medžlisa IZ-e Tešanj i postavljanje kamena temeljca za rekonstrukciju i obnovu Aladža-džamije u Foči.

Prema programu manifestacije "Dani vakufa“ svečano postavljanje kamena temeljca bit će održano 30. maja tekuće godine a svečanosti će pored domaćih uzvanica prisustvovati i visoka delegacija Direkcije vakufa Republike Turske.

Poznato je da je u martu ove godine potpisan protokol o obnovi Aladža džamije između Direkcije vakufa Republike Turske i Vakufske direkcije IZ-e u BiH. Obnova i ponovna izgradnja će se vršiti prema projektu kojeg je za ovu namjenu 2009. godine uradila firma "Delta -3 Infinitet Mostar“, a kojeg su odobrili Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a te Odjel za zaštitu prirodnog, kulturnog i historijskog naslijeđa Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Prema protokolu finansijer radova bio je dužan da izabere izvođača radova na rekonstrukciji i obnovi Aladža džamije u Foči. Vakufska direkcija obaviještava javnost da je pred samo postavljanje kamena temeljca izabran i izvođač radova.

Naime radi se o firmi "Sama Inşaat“ renomiranom preduzeću iz Burse. Sama Inşaat se već trideset godina, između ostalog, bavi projektovanjem, izgradnjom rekonstrukcijom i obnovom starih kulturno-historijskih objekata. Predviđeno je da radovi započnu odmah nakon postavljanja kamena temeljca, javlja MINA.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: