Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sta su Srbi uzeli ili prisvojili od drugih naroda: 1. jezik od Bosanaca 2. pismo ćirilicu od grkomakedonaca, Cirilo, Metodije itd 3. himnu "Boze pravde" iz pozorisne predstave Davorina Jenka 4. teritoriju vecim dijelom od Albanaca, Bugara i Madjara 5. zastavu od Rusa a dvoglavog orla od Bizanta 6. tzv. srpska ratnicka pjesma "Mars na Drinu" je ustvari plagijat bosanske pjesme "Sehidski rastanak" 7. tzv. srpska pjesma "Tamo daleko" je plagijat stare turske pjesme jos iz stare Turske 8. gusle od Ilira s Dinarida 9. narodnu nosnju od Rumuna i Turaka 10. kuhinju vecim dijelom od Turaka 11. vjeru od Bizanta 12. tri prsta od nacista 13. sajkacu od Austrougara 14. srpske turbo-folk poskocice i dan danas plagiraju od Grka i Turaka 15. Nikolu Teslu od Hrvata mali je ovo prostor da bi se pobrojalo sve, uglavnom mozete sve dokaze o tome naci na netu, prvenstveno wikipedia.org Ima li taj narod ista svoje vlastito a da nije uzeo od drugih??????
Znas sta si ti prisvojio os Srba racku pravo u stau :D
Franck, srpće, mirannnnnnn
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
Ivo Banac je pravi i istinski prijatelj nase domovine Bosne i Hercegovine. On je potpisnik cuvenog pisma-peticije protiv rezima Franje Tudjmana, u kojoj je branio drzavnost, suverenitet i teritorijalni integritet nase drzave u vremenu agresije na Bosnu i Hercegovinu.
Ali ni Ivo nema bas neko konkretno rjesenje za 'dogradnju'dejtonskog sporazuma da ne kazem za ukudanje istog.Imamo nametnuto sranje koje dokazano nefunkcionise,ali niko nema petlje da ga mijenja.
opet ti sa svojim uvlakačkim komentarima za lajkove.... kako si samo jadan....
Neka Dodik sanja...Bosne ima i bit će sve dok sunce na istoku sviće
Ako ovde komentarises i napises bilo kakvu istinu dovidjenja druze... komentara nema nigdje ovde samo budale mogu da napisu sta hoce. Od danas ja vas banujem draga redakcijo .. jeb'te se...
Tesko onom koga je Rus branio a Amer hranio...
Ovaj profesor je definitivno i de fakto odvaljen od stvarnosti. Mada volim jaku Rusiju, ovaj tuljan ne da lupa,..nego odvaljuje gluposti kakve neces cuti ni kod pijanog srednjoskolca. Dogik jednostavno igra na kartu RS, nikako ni EU ni Rusije, Covjek jednostavno koristi momenat zategnutosti izmedju Zapada i Rusije da od Zapada dobije VISE ulagujuci se Rusiji, a od Rusije da dobije lovu zadrzavajuci Zapad. Mislim,..kakav RS i Krim,..hahhahah, da li je ovaj covjek normalan. I kada je uopste IKADA i Zapad i Rusija pomogla Srbinu??? Rusija NIJE ODMAGALA, ali da je IKO IKADA nesta kao pomogao ,..i nije Sve je to Srbin iznio na SOPSTVENIM PLECIMA. To sto je u jednom momentu ovima odgovaralo jedno, ovima drugo, ovi imali jace interese, oni manje, ovi oslabili, ovi ojacali,..mi SRBI SMO TO KORISTILI,..tako cemo i ovaj put, I SVAKI PUT. Nista Rusija nece pomoci Srbinu,..Srbin ce cekati da okupator oslabi(kao i uvjek) I UZETI STA HOCE ali ne kad hoce
rusija je uvijek pomagala srbe i uvijek ce , i srbi su uvijek pomagali ruse mi smo isti narod i ista vjera
Evo recimo ove nase balije. Oni zive u iluziji da ce im Zapad pomoci,..kao sto u toj iluziji zive Hrvati. Zapad je sastavljen od Germana i Latina i oni prosto mrze Slavene(koji yuzgred receno znaci 'prljav' na njihovom jeziku),.Necesna Zapadu eto naci ni jednu Njemacku, Dansku, Francusku, Italijansku, Spansku, Portugalsku itd itd Rimokatolicku Crkvu,.ali ces naci i te kako Poljsku, Ukrajinsku, HRvatsku, Cesku, Slovenacku..itd itd,..Kao sto se vidi Latin i German NE ZELE Katolika Slovena ni da vide u svojoj Crkvi pa su im dali njihove nacionalve Katolicke Crkve. Zapad ce koristiti i Bosnjake i Hrvate kao i Ukrajince, Poljake itd itd za samo dalju ekspanziju. Bosnjake i Bosnu ce pomagati samo zbog balansa prema Srbima, i to ako Srbi krenu pomagace tek toliko da ne mogu korak dalje,.a ako Bosnjaci kao krenu, pomagace Srbe a odmagati Bosnjake,..ista stvar je i prema Hrvatima,..Tako reci DRZACE STATUS QUO,.koliko god treba da mogu da upale taj teren po zelji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Uvaženi profesor da živi u BIH shvatio bi da ovo što priča nema blage veze.
i opet ce svjetski rat na balkanu izbiti.
Ruski tenkovi su već u Banja Luci.
Moji su pradjedovi bili Hrvati kao što sam i ja. Dubrovnik je oduvijek bio najveći hrvatski znamen. Upravo na temelju dubrovačkog govora nastao je suvremeni hrvatski standardni jezik kojim se svi služimo.
Oduvijek je bio hrvatski grad jer se u njemu stoljećima govori hrvatskim jezikom.
Nije nego na temelju bosanskog govora. Hrvati su trebali uzeti čakavski izgovor za standard hrvatskog jezika, jer je to autohtoni hrvatski govor. Steta, mislim da su preci Hrvata tu napravili veliku gresku.
PRIKAŽI ODGOVORE (20)
Nista, NATO, tj. zapadne sile bi trebalo da udju u BiH, cak ne moraju ni ulaziti jer vec ovdje imaju vojnike, i da kazu OK, od danas RS vise ne postoji. Kad Rusi mogu otimati Krim mogu oni i ukunuti pisljivi entitet. Ovako ih moze samo glava, zaboliti jer Dodik je spreman na sve.
a sta mislis da se sa nekom molbom obratis sultanu ili au caru ?
Bosančica je hrvatska ćirilica nazvana po hrvatskoj zemlji Bosni, a njome se pisalo i u Dubrovniku, u Dalmaciji, Hrvatskom primorju i Istri. Pojavljuju se još i nazivi: harvacko pismo (Dmine Papalić), rvasko pismo, arvatica, arvacko pismo (Povaljska listina, dodatak Poljičkom statutu iz 1655.), bosanica (Stjepan Zlatović), bosanska azbukva (Ivan Berčić), bosanska ćirilica (Franjo Rački), hrvatsko-bosanska ćirilica (Ivan Kukuljević Sakcinski), bosansko-dalmatinska ćirilica (Vatroslav Jagić), bosanska brzopisna grafija (E. F. Karskij), zapadna varijanta ćirilskog brzopisa (Petar Đorđić), zapadna (bosanska) ćirilica (Stjepan Ivšić), poljičica, poljička azbukvica (u narodu Poljicâ - Frane Ivanišević), serbska slova (Matija Divković). Ćiro Truhelka, hrvatski arheolog i povjesničar umjetnosti prvi daje naziv ovoj ćirilici, bosančica.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
cini se da dolazi hladna i duga ruska zima
Geopoliticki zadatak stranih obavjestajnih organizacija zu pomoc takozvanih politicara na Balkanu je da se zavrsi sa takozvanom (RS) da se ukine u sledecih par godina , ili eventualno svede na jednu praznu cauru, ovo je provjeren podatak ,objavljen u €uropskim medijima..!
o sultane i Au care mrzicemo svoj srpski rod tebi za volju i malo para , ooo nato
jo komentara oplakah uz pahuljice.
Rusi bi u Bosni dozivili Afganistan Part 2, pa koliko je samo Rusa bilo sa Cetnicima u zadnjem Ratu, pa su dozivili najveci slom Zivaca i Traume Rata. Tekbiri su sa svih strana odjekivali.
hercegovina svetog save
Ublehaš hajde nazad kod purgera ne.. ne treba nikom tvoje potpaljivanje
Rusi bi u Bosni dozivili Afganistan Part 2 ! Mudzahedini jedva cekaju da vas pojedu :))