{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ispred Parlamenta se okupilo 150 bivših vojnika OS BiH

S
24.5.2012. u 10:41
6
40
Ispred Parlamenta se okupilo 150 bivših vojnika OS BiH
6
Ispred Parlamenta se okupilo 150 bivših vojnika OS BiH
Vojnici pred Parlamentom (Foto: Anadolija)
Oko 150 prijevremeno penzionisanih pripadnika Oružanih snaga (OS) BiH okupilo se jutros ispred zgrada institucija BiH u Sarajevu gdje bi poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine trebalo da razmatraju prijedlog izmjena i dopuna Zakona o službi u OS BiH.
"Ako kojim slučajem bošnjački poslanici, prvenstveno iz Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije BiH, podrže neustavan prijedlog, mi ćemo danas po cijenu ugrožavanja naših života učiniti sve da takvi ljudi više nikada ne predstavljaju nas Bošnjake u državnim institucijama", istakao je Hubjer.

Prema njegovim riječima, ukoliko poslanici iz ovih stranaka glasaju za izmjene i dopune zakona, okupiće se ispred njihovih centrala.

Prema njegovim riječima, visina penzije nije sporna, a penzionisani pripadnici OS BiH su saglasni i da penzijsko-invalidski fondovi Republike Srpske i Federacije BiH odrede te penzije u skladu sa srodnim boračkim kategorijama u tim entitetima.

"Pravo na penziju ne smije biti upitno. Nijedan naš pripadnik ne smije ostati bez prava na penzionisanje", naglasio je Hubjer.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: