{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bivši vojnici danas očekuju konkretne prijedloge

S
10.4.2012. u 07:53
9
20
Bivši vojnici danas očekuju konkretne prijedloge
9
Bivši vojnici danas očekuju konkretne prijedloge
Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH koji imaju pravo na prijevremeno penzionisanje očekuju u toku današnjeg dana konkretne prijedloge za rješavanje svog problema, rekao je jedan od predstavnika bivših vojnika Senad Hubjer.
Hubjer je rekao da bi danas trebalo da bude održana sjednica radne grupe za pripremu izmjena i dopuna Zakona o službi u Oružanim snagama BiH, na čijem čelu se nalazi ministar odbrane BiH Muhamed Ibrahimović.

"Očekuje se da će biti ozvaničen prijedlog Federacije BiH da se pripadnicima Oružanih snaga, koji imaju pravo na prijevremeno penzionisanje, koeficijent smanji sa 1,73 na 1,48, što bi bilo smanjenje penzije za oko 20 posto", precizirao je Hubjer.

On je istakao da još nije poznat stav Republike Srpske. "Imamo informacije da se prijedlozi kreću od minimalnih penzija za ovu kategoriju do oduzimanja prava na prijevremeno penzionisanje", rekao je Hubjer Srni.

Prema njegovim riječima, ministar odbrane BiH danas bi trebalo da objedini prijedloge entiteta i da ih u obliku izmjena i dopuna Zakona o službi u Oružanim snagama BiH dostavi Vijeću ministara kako bi se u razmatrali u paketu sa nacrtom budžeta BiH za 2012. godinu.

"Ako ne budemo zadovoljni izmjenama i dopunama, najvjerovatnije ćemo pozvati nevladine organizacije i boračka udruženja na zajednički protest ispred zgrada institucija BiH u Sarajevu", najavio je Hubjer.

Bivši vojnici koji imaju pravo na prijevremeno penzionisanje od 20. marta ispred zgrada zajedničkih institucija BiH prate rješavanje svog pitanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: