{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Bivši borci se okupljaju ispred zgrade Vijeća ministara BiH

S
SRNA
20.3.2012. u 07:59
0
22
Bivši borci se okupljaju ispred zgrade Vijeća ministara BiH
0
Bivši borci se okupljaju ispred zgrade Vijeća ministara BiH
Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com
Prijevremeno penzionisani bivši pripadnici Oružanih snaga BiH najavili su da će se danas okupiti ispred zgrade Vijeća ministara u Sarajevu, zahtijevajući da u prijedlog budžeta BiH za 2012. godinu budu uvrštena sredstva za njihova primanja.
Prema riječima predsjednika Udruženja penzionisanih pripadnika Oružanih snaga BiH Senada Hubjera, članovi Udruženja okupit će se dan uoči sjednice Vijeća ministara, zakazane za sutra i tu će ostati do daljeg.

"Ako nas u srijedu ne uvrste u prijedlog budžeta, proglasit ćemo štrajk glađu, a ako nas uvrste u prijedlog budžeta, do daljeg ćemo ostati ispred zgrade Vijeća ministara i čekati dešavanja u Predsjedništvu, odnosno parlamentu kada je riječ o usvajanju budžeta", rekao je Hubjer Srni.

Hubjer je uvjeren da nije problem da se na nivou BiH iznađu sredstva za isplatu penzija prijevremeno penzionisanim bivšim pripadnicima Oružanih snaga BiH.

"Druga je stvar što nisu na vrijeme počeli isplatu penzija, tako da sad treba obezbijediti sredstva za isplatu penzija za 2010, 2011. i 2012. godinu", rekao je Hubjer, precizirajući da je riječ o 29,8 miliona KM za ove tri godine.

Početak okupljanja najavljen je za 11.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: