{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzionisani vojnici naredne sedmice ponovno na protestima

F
20.5.2012. u 13:25
2
6
Penzionisani vojnici naredne sedmice ponovno na protestima
2
Penzionisani vojnici naredne sedmice ponovno na protestima
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH najavili su da će se ponovno okupiti ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, najvjerovatnije u srijedu ili četvrtak, kada bi trebao biti održan sastanak lidera šest stranaka, odnosno sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta.
Jedan od penzioniranih vojnika Senad Hubjer kazao je danas Feni da u ponedjeljak u Sarajevu imaju sastanak svih predstavnika kantona i predstavnika iz RS-a.

"Vjerovatno ćemo doći 23. maja, propratiti sastanak šestorice lidera i sačekati Predstavnički dom državnog parlamenta koji 24. maja treba razmatrati prijedlog budžeta u drugom čitanju", kazao je Hubjer.

On je istaknuo da su poznati stavovi bivših pripadnika Oružanih snaga BiH.

"Čak smo pristali i na 20 miliona KM, koliko stoji u prijedlogu budžeta koji je potvrdilo Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH. Međutim, ponovno uslovljavaju i tih 20 miliona sa stavljanjem zakona van snage, ili spuštanjem prava i obaveza na entitetski nivo, da bi entiteti bili obavezni 100 posto prema nama, a država, takoreći, ništa", kazao je Hubjer.

Dodao je da im je poznat stav predstavnika iz Federacije, koji "ne pristaju na to i traže da bar pola finansijskih sredstava izdvaja država, a drugu polovicu entiteti".

"Bez obzira na sve to, mi ćemo se okupiti 23. ili 24. maja i nećemo dozvoliti da političke opcije koje dolaze iz RS-a stave ovaj zakon van snage i izbace našu stavku iz budžeta", kazao je Hubjer.

Za četvrtak je u Sarajevu zakazana sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta na kojoj bi trebalo da u drugom čitanju bude razmatran prijedlog budžeta institucija BiH za 2012. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: