{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Penzionisani vojnici naredne sedmice ponovno na protestima

F
20.5.2012. u 13:25
2
6
Penzionisani vojnici naredne sedmice ponovno na protestima
2
Penzionisani vojnici naredne sedmice ponovno na protestima
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Bivši pripadnici Oružanih snaga BiH najavili su da će se ponovno okupiti ispred zgrade institucija BiH u Sarajevu, najvjerovatnije u srijedu ili četvrtak, kada bi trebao biti održan sastanak lidera šest stranaka, odnosno sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta.
Jedan od penzioniranih vojnika Senad Hubjer kazao je danas Feni da u ponedjeljak u Sarajevu imaju sastanak svih predstavnika kantona i predstavnika iz RS-a.

"Vjerovatno ćemo doći 23. maja, propratiti sastanak šestorice lidera i sačekati Predstavnički dom državnog parlamenta koji 24. maja treba razmatrati prijedlog budžeta u drugom čitanju", kazao je Hubjer.

On je istaknuo da su poznati stavovi bivših pripadnika Oružanih snaga BiH.

"Čak smo pristali i na 20 miliona KM, koliko stoji u prijedlogu budžeta koji je potvrdilo Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH. Međutim, ponovno uslovljavaju i tih 20 miliona sa stavljanjem zakona van snage, ili spuštanjem prava i obaveza na entitetski nivo, da bi entiteti bili obavezni 100 posto prema nama, a država, takoreći, ništa", kazao je Hubjer.

Dodao je da im je poznat stav predstavnika iz Federacije, koji "ne pristaju na to i traže da bar pola finansijskih sredstava izdvaja država, a drugu polovicu entiteti".

"Bez obzira na sve to, mi ćemo se okupiti 23. ili 24. maja i nećemo dozvoliti da političke opcije koje dolaze iz RS-a stave ovaj zakon van snage i izbace našu stavku iz budžeta", kazao je Hubjer.

Za četvrtak je u Sarajevu zakazana sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta na kojoj bi trebalo da u drugom čitanju bude razmatran prijedlog budžeta institucija BiH za 2012. godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: