Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Srbija nije rijesila problem sa juznom pokrajinom. Kosovo i Metohija su pod protektoratom USA i onog trenutka kada se njihov interes ugasi, Srbija mekano vraca Kosovo. Slicna je situacija i u BiH samo se ne zna na koju ce stranu prevagnuti. Bosnjacima nedaju drzavu, Srbe i Hrvate cuvaju u BiH da blokiraju Bosnjake i to je to . to je i tvoj posao Valentino...
preostalo nam je samo jedno rjesenje. Rat. ja sam zadnji koji bi voleo Rat Na nasim prostorima...Ali kako sve ide, nema druge opcije...korak Po korak nam ruse zemlju. kao što su radili 90ih s granatama, sada NAS ubijaju politikom. nova generacija se uci, da su mladic, karadzic itd. srpski junaci...cega da se nadamo? nekako ima i plasman Na mundijal nešto gorko. a to je, da smo zaboravili Probleme koje imamo....
@crni vitez Ja se savršeno slažem sa tobom. Problem je samo što su naši stavovi istog pravca a različitog smijera. Srbe i Hrvate su stamburali u BiH samo da Bošnjaci nebi mogli imati svoju državu. Evo u FBiH vlada onaj koji ima najviše glasova pa opet šteka.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
E moj Valentine .. mogli bi da smo civilizovana i normalna nacija. Posto smo ovce obicne kojima mozak ispiraju tri cobana, nama treba motka i to govnjava .. pa preko ledja dok se ne opametimo.
J...TE LAGUMDZIJA SAMO PROSIPAS DEMAGOGIJU,A NISTA NE RADIS.MISLIS DA JE OVAJ NAROD GLUP.GONI SE TAMO ODAKLE SI I DOSAO.
Ja volim [Bosnu i Hercegovinu]
sr chegevara Pitaš odkuda srpski manastiri u srednjem vijeku.Jedan mali broj pravoslavnog stanovništva(ne Srba, jer su se kao narod profilirali tek u 19 stoljeću ), živio je na tom teritoriju, koji nije nikada bio dio srednjovjekovne srpske države, već teritorij bez prerogativa poimanja države. čak i u srednjem vijeku. Zbog ovih manastira slijedila je kompletna manipulacija, koja uključuje naziv stanovnika tog kraja-Srbima(mada je stvaranje naroda proces iz 19 stoljeća). U vrijeme stvaranja mitova u Srba(Nikolaj Velimirović i svetosavlje), a to su dvadesete i tridesete godine prošlog stoljeća, na mitovima, lažima i manastirima, radikaliziran je i homogeniziran ogroman broj Srba, koje su spinovali da je Kosovo -kolijevka srpstva. Na ovim manipulacijama, bazira se nažalost srbijanska politika i povijest.
e da je bilo do srbije i kosova, moj valentine........
Inzko: Ako su Srbija i Kosovo riješili 600 godina star problem, može i BiH presudu "Sejdić-Finci". -pa što se onda koji moj qurac miješate kada treba da dođe do nekog dogovora u ovoj zemlji ako ko kakve pičhketine kažete da domaći političari treba da daju i našu rješenje koji se onda qurac miješate i obarate dogovorte u zemlji...kao naprimjer o reformi pravosuđa-ne dozvoljavaju reformu pravosuđa i smanjenje broja predmeta u tužilaštvima i sudovima ,nedozvoljavaju otkrivanje tajnih i neriješenih slučajeva organiziranog krominala i korupcije...PA RECITE KONAČNIO ŠTA ŽELITE OD SVOG PRISUSTVA U BiH....ovu zemlju niko neće dijeliti a RS i FBiH će uskoro postati jedno u inat svima vama zavojevačima i lešinarima od EU i Međunarodne zajednice...vi ste moj qurac i ne bojim se to reći svima u lice ...nabijem vas na qurac sve bježite iz moje zemlje dok niste dobili i vi po pički
Masrh u tri p.m.
joo incko i ti si postao lokalna pedercina ko i ovi nasi... nabijem na urac i tebe i tvoju bolonju...!
sa platom od 30 000 eura on moze biti samo gay, niposto pedercina
Ja samo ne znam gdje ste vi ljudi, komentatori u stvarnom javnom zivotu. Ovdje svi pametni, po vama vi imate rijesenje, da BiH vec do nove godine postane clanica EU. Zasto to javno ne kazete, sto pisete po komentarima, i onda bi BiH bila bolja. Ovdje samo izgleda anonimno se smije reci sta se misli.
ko je rijesio problem ?! dze ti zivis konjino stara..ko je njega vamo poslo ! jebo mu pas mater ! ne samo da nas jebu nasi politicari nego nam ga jos iz drugih zemanja salju da nas jebu !!
Slusaj-bolno kako bilo-jedino sto se treba napraviti jeste da se omoguci napokon Srbima na Kosvu normalan zivot i prava koja ovim ljudima pripadaju-Raseljeni i izbjegli Srbi is Krajine(Hrvatska)oni koji su bili raseljeni na Kosovo nakon Oluje su svjedoci do kojih mjera se islo u proslosti da Srbija ostane u kontroli Kosova-Nije fer da iz politickih razloga drze narod u limbu-i nigdje na Kosovu. BiH-gradjani-u bilo kojem kantonu-seocu Srpskoj,Federaciji i koliko jos ima-moraju da shvate da niko ne mora nekog da voli-cak i da se mire,ljube i izvinjavaju-Dosta sa emocijama-ALI moraju da zive i suradjuju zajedno.Lekcija nasem narodu-nasi koji su na zapadu ne govorimo svoj jezik,radis sa svim narodima,bojama i religijama,radis za strance ili oni za tebe-mozda nekog ne volis ili on tebe-Ali je stvar civilizovanog covjeka da ako zelis i sam naprijed-ne zamisljaj da komad zemlje ili grad pripada tebi -i samo tebi.Ne zaludjujte se granicama nego kako se zivi u tim granicama-
Istinu zboriš.
U Jugoslaviji niko sem Srba nije htio princip jedan covjek - jedan glas. Ta zemlja se raspala. U BiH danas niko sem Bosnjaka nece princip jedan covjek - jedan glas. Jugoslavija je bila višenaciolnlna država. Raspala se. BiH je višenacionalna i složena država. Srbi su vjerovali da su dovoljno jaki da uprkos svima održe Jugoslaviji. Bošnjaci misle da su dovljno jaki da oni odže (politički i vojno) BiH. Srbe su na kraju svi smatrali ugnjetacima koji žele da nametnu svoju brojnost , jezik itd svima i pohrlili u svoje republeek. Bošnjake danas Srbi i Hrvati (u velikoj većini) smatraju za opasnost koja želi da im nametne svoju volju. Paralele se neizbježno nameću. Pri tome uopšte nije bitno koliko su strahovi opravdani. Srba je po popisu iz 1991. u Jugoslaviji bilo oko 37 odsto. Bošnjaka u BiH je više nego što je bilo Srba u Jugoslaviji. Oni koji žele opstanak BiH moraju sasvim ozbiljno da o ovome razmisle. Pustite junačenja. Ko psuje RS I Hrvate - razara zemlju. Tako stoje stvari.
Pusti sad Hrvate. Nije: bh. entitet RS = Hrvati Zna se u kakvim su odnosima bili i jesu Hrvatia i Srbi od Jasenovca pa do Vukovara (1991, pa i danas oko običnih dvojezičnih tabli). Nemoj ti gurat Hrvate u istu stranu sa Srbima, znaju oni dobro gdje im je mjesto.
Hoću reći, ako poistovjećuješ Hrvate sa entitetom rS, mnogi će se uvrijediti.
Ne moze BiH, nismo mi u stanju rijesit ni ulicni problem, a kamoli nesto na nivou cijele BiH w't'f . Zaboravili ste da smo mi Bosanci pogani, glupi, umisljeni.
Najbolje je rjeseno to u Hrvatskoj: Nema srpske krajine nema problema i opstrukcija. Da je Hrvatskoj nametnut Dejton sad bi iz Knina dolazile poruke otcjepljenja, nepriznavanja Hrvatske dzave, negiranja svega, Hrvatska ne bi imala himnu, ne bi imala Prizivni sud i mnogo toga. Opstrukcije zbog entitetskog glasanja, a od medjunarodne zajednice bi samo dobijali izjave tipa: Mi cemo podrzati sve sto se njihovi lideri dogovore. Naravno unutrasnji neprijatelji Hrvatske ne bi priznali nista sto bi islo u korist te zemlje. Ko se ne sjeca juna 1990te godine i izjava Milana Martica u Kninu: Srpski narod ne priznaje hrvatsku policiju, mi cemo imati nasu srpsku policiju koja ce stititi srpska sela i gradove. Ustasama Suvaru i Racanu porucujemo da nisu dobro dosli u Knin, jer ako dodju nece se dobro provesti. I da napomenem srpski narod ne priznaje granice republika, ne priznaje granice kontinenata, nama je Beograd glavni grad a ne Zagreb. Pet godina poslije oduvala ih Oluja, pa tako treba i u BiH
Sigurno, da bi Hrvatska imala slične probleme, ali su ih iz "Međunarodne zajednice"ostavili samo za napaćenu BiH.
ma ništa bez paddy ashdowna :D haha
Normalno da bi moglo ali ovde zive fasisti u BIH kome je jurefrancetic i draza mihalovic narodni heroji i kako sa takvim fasitima ici naprijed a plus napravili ste vi mz nakardni ustav samo zato sto u BIH zivi vecinski narod islamske vjere nije to slucajno znamo mi kako kurva Evropa stiti ljudska prava al samo kad su kriscani u pitanju.Haj da kazemo da Zeljko Komsic nije izabran voljom katolickog naroda kao sto je i on sam i nije autentican ali kako moze bit Mostar stolni grad Hrvata kad hrvata u Mostaru nije bilo do fasisticke tvorevine kraljevine SHS.Ti Incko i tvoja austrougarska ste odma podijelili BIh kad ste anektirali Bosnu nazvali ste je Bosna i Hercegovina prije vas nije bilo hercegovine proglasisliste da u Bosni zive neki Hravti i Srbi sto nikad nije bilo samo su bili katolici i pravoslavci i muhamedanci i sada hocete da od govana pravimo pitu ja i od Bosne Evropsku drzavu uz ovakav ustav neide kojeg ste vi Evropa i Amerika napravili da nedate disat Bosnjacima punim plucima.