{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


HSP-ov načelnik Dobretića pristupio HDZ-u

21.9.2014. u 21:10
27
25
HSP-ov načelnik Dobretića pristupio HDZ-u
27
HSP-ov načelnik Dobretića pristupio HDZ-u
Neven Idžanović, jedini načelnik HSP u BiH na skupu HDZ BiH u Dobretićima potpisao pristupnicu HDZ BiH čime je HDZ dobila trećeg načelnika u Srenjebosanskom kantonu.
Predizbornim skupom koji je održan u Dobretićima te proslavom 24.godišnjice utemeljenja HDZ BiH u ovoj srednjobosanskoj općini, HDZ BiH počela je danas 21. septembra 2014. godine službenu kampanju na području Srenjebosanskog kantona.

Prije skupa, izaslanstvo HDZ BiH i HNS BiH predvođeno Nikolom Lovrinovićem, nositeljem liste HDZ BiH i HNS BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH i zamjenikom predsjednika HDZ BiH boravilo je na misu u župnoj crkvi Sv. Ante u Dobretićima gdje im je dobrodošlicu u Pougarje poželio fra Krešimir Vukadin, župnik župe Dobretići.

U izaslanstvu su bili i Lidija Bradara, nositeljica liste HDZ BiH i HNS BiH za Skupštinu SBK i predsjednica KO HDZ BiH SBK kao i brojni drugi dužnosnici HDZ BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti SBK kao i kandidati na listama za svenivoe vlasti, od kantonalne do državne.

Nakon mise, ispred Osnovne škole u Dobretićima upriličen je predizborni skup na kojem su predstavljeni kandidati HDZ BiH i HNS-a za Sabor SBK, Zastupnički dom Parlamenta F BiH kao i Parlamentarnu skupštinu BiH.

Uz predizborni skup, upriličena je i proslava 24. godišnjice utemeljenja HDZ BiH u Dobretićima.

Okupljene članove i simpatizere stranke najprije je pozdravio Marko Đukić, predsjednik OO HDZ BiH Dobretići. Đukić je naglasio kako je HDZ BiH jedina snaga kojoj Pougarci mogu vjerovati i koja ih može održati na njihovim ognjištima.

Nakon Đukića okupljenima se obratila Lidija Bradara, nositeljica liste z Skupštinu SBK. Ona je izrazila uvjerenje da Dobretići i Pougarje mogu biti poput Bavarske uz ulaganja u ovaj kraj. Na pozornici joj se pridružio Neven Idžanović, načelnik Dobretića te su zajedno obznanili Pougarcima njegovu odluku o istupanju iz HSP-a i pristupanju HDZ BiH. Ovim Idžanovićevim činom HSP je ostala bez jedinog načelnika u BiH, a HDZ BiH je dobila trećeg načelnika u SBK.

"Smatram da sam postupio ispravno jer zajedništvo hrvatskog naroda jedini je način našeg opstanka i u ovom kraju u kojem ja živim i namjeravam ostati živjeti. Pozivam Vas stoga da izađete na izbore, glasate za HDZ BiH i prof. dr. Dragana Čovića kao kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH“, poručio je sumještanima Idžanović za što je nagrađen burnim pljeskom.

U nastavku skupa u Dobretićima, Pougarcima su se obratili i Zdenka Džambas, sunositeljica liste za Zastupnički dom Parlamenta F BiH i Nikola Lovrinović, nositelj liste za Parlamentarnu skupštinu BiH.

Džambas je poručila okupljenima da je masovan izlazak na izbore jedini način da se zaustavi pljačka u F BiH te millioni koje su pojedini ministri opljačkali, među ostalim i poreznim utajama, preusmjere u razvoj krajeva poput Dobretića.

Lovrinović je uz ostalo naglasio da BiH nakon izbora očekuju promjene Ustava na način koji će biti prihvatljiv i Hrvatima u BiH, odnosno koji će osigurati i njihovu punu jednakopravnost. Svi kandidati na listama HDZ BiH i HNS BiH pozvali su Pougarce da izađu na izbore, podrže liste HDZ BiH i HNS BiH te glasuju za prof. dr. Dragana Čovića.

U zabavnom dijelu programa nastupio je Vinko Brnada, a nakon službenog dijela programa, nastavilo se druženje Pougaraca i njihovih gostiju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: