BiH
96

Održani predizborni skupovi Stranke za BiH u općinama Stolac i Čapljina

FENA
Predizborni skupovi Stranke za Bosnu i Hercegovinu održani su u četvrtak u općinama Stolac i Čapljina.
  • SBiH HNK-a želio je početi kampanju iz općina Stolac i Čapljina i na taj način pokazati da se bori za Bosnu i Hercegovinu na svakom njenom pedlju - rekao je predsjednik KV HNK i nosilac liste za Skupštinu HNK Adis Bubalo.

Napomenuo je da je Stranka za BiH prva izašla s programom ukidanja kantona i entiteta i pravljenja države regija.

  • Drugi to sada eksploatiraju, a što znači da smo bili u pravu - kazao je.

Kandidat na listi za Skupštinu HNK Hivzo Šarić, skrenuo je pažnju na diskriminaciju Bošnjaka u Čapljini, a za što prema njegovim riječima nije kriv HDZ-e već aktuelni predstavnici Bošnjaka.

Nosilac liste za ZD Parlamenta FBiH Mirsad Kuko iznio je program SBiH za razvoj poljoprivrede.

Omer Macić, nosilac liste za ZD Parlamentarne Skupštine BiH rekao je da će on biti najbolji zastupnik u parlamentu i da će se boriti za normalnu državu po mjeri svih građana.

Savjetnik predsjednika SBiH Amera Jerlagića, Muhamed Fazlagić rekao je da je Stranka za BiH izabrala i privukla njega svojim programom i beskompromisnom borbom za državu BiH.

Rekao je da je on Čapljinac, da će Čapljina kroz njega imati svog predstavnika u vrhu Stranke za BiH.

Poručio je da se Stranka za BiH očistila od svojih ''demona'' i da je na listama od ukupno 383 kandidata samo 19 onih koji su već obavljali neke funkcije.

Potpredsjednik Stranke za BiH Gradimir Gojer euforično je pozdravljen od prisutnih, a rekao je ''mi nećemo suživot, hoćemo život''.

Obećao je da će se lično zalagati za prava Bošnjaka na jugu Hercegovine, ali i za prava Hrvata u Sarajevu.

Stranka za BiH je skupom u Čapljini pokazala da je Stranka budućnosti, jer je puna dvorana odjekivala, ne samo sloganima SBiH, nego prije svega podrškom onome što trenutno SBiH provodi kao svoj plan da preporodi državu Bosnu i Hercegovinu, saopćila je Pres služba KV Stranke za BiH Mostar.