BiH
0

Hodžić: Radnicima ZOI'84 na protestima će se pridružiti i građani

FENA
Alija Hodžić (Foto: Klix.ba)
Alija Hodžić (Foto: Klix.ba)
Radnici Kantonalnog javnog preduzeća ZOI '84 krenuti će sutra u 09.30 sati ispred Olimpijske dvorane "Huan Antonio Samaran" i u 10.00 sati će stići pred zgradu Vlade Kantona Sarajevo gdje će održati proteste - potvrdio je Feni predsjednik Sindikata KJP ZOI'84 Alija Hodžić.

Istakao je da će na protestima biti oko 150 uposlenika ovog preduzeća, te da postoji mogućnost da im se pridruže i građani Sarajeva.

"Postoji mogućnost da i građani Sarajeva dođu da nas podrže, jer su me mnogi zvali i iskazali želju da dođu da nas podrže. Građani s kojima sam razgovarao kažu da im je žao da jedna ovakva firma koja je pravi predstavnik olimpijade treba biti ugašena, da njihovi uposlenici nemaju osnovnih sredstava za život. Uposlenicima i meni je drago kada običan građanin želi da ova firma ozdravi i da živi od svog rada", kazao je Hodžić.

Podsjetio je da radnici plaću nisu dobili četiri mjeseca, a da im doprinosi nisu uplaćeni od septembra prošle godine, te da je takvih radnika 197.

Hodžić podsjeća da na današnjem sastanku, koji su Uprava i Sindikat KJP ZOI'84 održali s premijerom KS-a Suadom Zeljkovićem i resornim ministrima, a na kojem je razgovarano o nagomilanim problemima u ovom preduzeću, nije nađeno rješenje.

"Nismo postigli nikakav dogovor. Vlada je rekla da nema načina da iznađe sredstava, da nam da pozajmicu od 2,5 miliona KM, koju smo tražili i mi smo prisiljeni da sutra izađemo na proteste pred zgradom Vlade KS-a. Uputit ćemo i pismo Skupštini KS-a da i oni razmotre situaciju", kaže Hodžić.