BiH
0

Radnici ZOI'84 prekinuli proteste, sastanak sutra u Zetri

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zastupnici SKupštine Kantona Sarajevo nisu podržali prijedlog Vlade Kantona Sarajevo da se dvijema odlukama zaduži za 10 miliona KM u kojima je 1,9 miliona KM bilo predviđeno za oporavak Kantonalnog javnog preduzeća "ZOI '84".

Nakon ovakve odluke zastupnika okupljeni radnici preduzeća "ZOI '84" ispred zgrade Vlade KS razišli su se i najavili sastanak radnika za sutra u 09.00 sati u dvorani "ZETRA".

Predsjednik Sindikata "ZOI '84" Alija Hodžić kazao je novinarima da će se na sutrašnjem sastanku dogovoriti o daljim potezima radnika koji ističu i da nisu primili četiri plate.

  • Ovim činom žele pokazati da žele ugasiti ovo preduzeće, jer su novci trebali biti utrošeni na obnovu i osiguranje uvjeta kako bi radnici mogli nastaviti raditi, ali to neki nisu htjeli - istaknuo je Hodžić.

Jasno je poručio da će zimska sezona biti na vrijeme otvorena neovisno o tome kako će se radnici snaći za novce koji im nedostaju, jer neće dozvoliti da firma nestane.

Hodžić kaže da još uvijek radiklane mjere ne bi trebalo preduzimati, jer je u razgovoru sa čelnicima Kantona Sarajevo dobio obećanje da će se za "ZOI '84" pokušati naći rješenje.