Stranka za BiH u Stocu
0

"Hoćemo BiH s pet ekonomskih, a ne nacionalnih regija"

Sarajevo-x.com
U prepunoj sali Srednje škole Stolac sinoć je održan veliki predizborni skup Stranke za BiH, na kojem su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti sa područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, saopćeno je iz SBiH.

Kandidat na listi za Skupštinu HNK, Adis Bubalo, osvrnuo se na rezultate SBiH u proteklom periodu na političkom i ekonomskom planu, kojima je među ostalim spriječena podjela BiH, te završeno objedinjavanje Elektroprivrede BiH i rudnika.

Kandidatkinja na listi za Skupštinu HNK, Snježana Milavić, je zamolila da birači izađu na izbore i daju svoj glas i za žene i za mlade. Najavila da će se SBiH, ukoliko dobije povjerenje birača, boriti da svaka žena dobije porodiljsko bolovanje u HNK, jer jedino ovaj kanton to nema.

Akcentirala je i da se SBiH zalaže da sve žene, sa napunjenih 65 godina, bez obzira na radni staž, dobiju penziju. SBiH zna, dodala je, gdje će i kako novac za te potrebe namaknuti.

Aktuelni predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK i kandidat za kantonalnu Skupštinu, Arif Jelovac naglasio je:

"Ovo je i naš Stolac, ovo je i naša zemlja! Nećemo mi nikakvu unitarnu BiH. Mi hoćemo BiH, decentraliziranu na pet ekonomskih, a ne nacionalnih regija. Mi hoćemo lokalnu zajednicu, Stolac, da ima svoju samoupravu i da u Stocu svi vi podjednako odlučujete“, kazao je Jelovac.