Haris Silajdžić
0

FOTO / "SBiH polaže račune samo građanima BiH"

FENA
Foto: SBiH
Foto: SBiH
U organizaciji Općinskog savjeta Stranke za BiH Novi Grad, večeras je u Sarajevu održan centralni predizborni skup ove stranke na kojem su predstavljeni kandidati za predstojeće izbore.
Predstavljeni su kandidati na izbornim listama za državni i federalni parlament, te Skupštinu Kantona Sarajevo i nosioci ovih lista u izbornim jedinicama koje obuhvataju područje ovog kantona.

Brojnim članovima i simpatizerima stranke, obratili su se nosioci kandidatskih lista za spomenute nivoe vlasti, koji su govorili o rezultatima rada predstavnika ove stranke u organima vlasti, zatim o izbornom programu SBiH, te njenim ekonomskim i političkim prioritetima za naredne četiri godine.

Skupu se obratio i osnivač i predsjednik SBiH, te kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, koji je naglasio kako je SBiH izrasla na potrebi očuvanja BiH nakon agresije i poraza fašizma na ovim prostorima.

"Organizirali smo se da bi smo sačuvali ono što imamo i što je naše uvijek bilo", kazao je Silajdžić.

Dodao je kako SBiH ne duguje nikome ništa i da su odgovorni samo građanima BiH.

"Nijedan dinar sa strane, iz bilo koje organizacije ili države nije došao u SBiH. Prema tome, mi smo slobodni voditi svoju politiku i polažemo račune samo građanima BiH", poručio je lider ove stranke.

Istaknuo je da SBiH, ako joj građani ukažu povjerenje na predstojećim izborima, nikada, kao ni dosad, neće izdati interese BiH i njenih građana, te neće dozvoliti podjelu BiH.

Predizbornom skupu su se obratili i nosioci lista za Skupštinu Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, Zastupnički dom Parlamenta FBiH Omer Vatrić, te Zastupnički dom državnog parlamenta Beriz Belkić.

Govorili su i kandidatkinja SBiH za državni parlament Azra Hadžiahmetović, kao i član ove stranke general Atif Dudaković.

Istaknuli je da je SBiH snaga države BiH, jer se zalaže za "BiH prije svega". Navedeni su i neki od prioriteta za naredne četiri godine, kao što su dinamičan ekonomski rast i razvoj energetskog sektora, reforma ustava, te socijalnog, zdravstvenog i penzionog sistema.