Skup SBiH u Skenderiji
1

"Stranka za BiH je snaga države BiH"

FENA
Foto: Fotoservis
Centralni predizborni skup Stranke za BiH na kojem su predstavljeni kandidati ove stranke za oktobarske izbore održan je večeras u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu.

Brojnim okupljenim građanima, članovima i simpatizerima kandidati su govorili o rezultatima dosadašnjeg rada stranke u organima vlasti kao i o izbornom programu SBiH.

Između ostalih skupu su se obratili kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, kandidatkinja za Predstavnički dom Federacije BiH Dijana Bajić-Simanić, Azra Hadžiahmetović kandidatkinja za Parlamentarnu skupštinu BiH kao i član SBiH general Atif Dudaković.

Ponovili su da će ova stranka nastaviti svoju borbu za jedinstvenu BiH koja će biti jednaka za sve narode koji u njoj žive, ističući da je SBiH snaga države BiH, jer se zalaže za "BiH prije svega".

Skupu se obratio i predsjednik Stranke za BiH koji je ujedno i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, koji je naglasio da neće izdati interese BiH i njenih građana, te da neće dozvoliti podjelu BiH.

"Dokazali smo da smo najveća prepreka svim pokušajima za razbijanje BiH, dokazali smo da možemo podići ekonomiju BiH, ali bez vas građana ne bismo postigli sve ove rezultate", kazao je Silajdžić.

Dodao je da ova stranka vidi BiH u Evropskoj uniji i NATO-u kao što je sada u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih nacija.

Još jednom je podsjetio da je pod vladavinom ove stranke nakon 50 godina ujedinjena Elektroprivreda BiH i svi rudnici u BiH, ali i poručio da zastupnici ove stranke u državnom parlamentu nisu podlegli mnogim pritiscima.

"Time su platili visoku političku cijenu, ali su ipak odbili prijedloge koji su išli na štetu građana BiH", istaknuo je Silajdžić koji je na kraju svog obraćanja kazao da ova stranka ne odgovara nikome osim građanima BiH.

Ovo je bio posljednji skup Stranke za BiH uoči Općih izbora koji će se u BiH održati 3. oktobra.