Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Naslov je loš, senzacionalistički i u principu netačan. Nakon stupanja na snagu novog zakona izbor se vrši po odredbama istoga i tu nema ništa nezakonito. To što će oglas biti poništen nije posljedica nezakonitosti neko akutne sporosti svih procesa u ovoj državi. Da su imenovanje obavili ranije primjenivao bi se stari zakon. Vrlo jednostavno. Nejasnost članka nije posljedica nestručnosti novinara jer se citiraju riječi gosp. Kujundžića koji je očigledno još jedan od slabo obrazovanih i blago nepismenih službenika, što zaključujem na osnovu termina \"zakonske verzije\", \"dio mandata\" i \"ostvarivanje uloge\".
Ovo kao novinarstvo? Pokusaj.
Ko? Sta? Gdje? Kada? Zašto? nisam nasla odgovor ni na jedno pitanje...
Slažem se kritikom. Dosadašnji UO RTVFBIH je izabrao 2003 Visoki predstavnik u BIH Paddy Ashdown jer sa narodna vlast u Pallamentu nije mogla sama dogovoriti oko toga. Isto je i sada, Palamentu Fedearcije je trebalo punih 6 godina da donese ovaj zakon. dakle, oni ne ispravljaju nikakve krive Drine nego u velikom kašnjenju rade posao za koji su predobro plaćeni.
Jako los clanak. Nije uopste napisano KO donosi zakon, zbog cega izmjena, sta ce obuhvatati te ko ce po tezi iz naslova izabrati direktora etc etc... Ovako kako je napisano skoro pa se stice dojam da je krivnja na FTV i da je ona napravila neke neregularnosti te da ce kao Parlament FBiH \"preuzeti posao u svoje ruke\"... Sve u svemu - jako los clanak.