Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znao je i franjo za Ahmiće
Tko je odgovoran za zločine nad Hrvatima u Briševu, Dobiju , Kolibama i cijeloj Posavini ili pobijeni nisu dovoljno Hrvati ili ne znam što, možda nisu bili katolici hmmm
Sta sve nece izmisliti za te Buhine kuce... Vjerovatno jeste nastradao neki civil, ali razapinjanje na krst....
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Jeste li vi oni što su nas izdali '93 ? Oni što nam nož u leđa zabiše. Oni što formiraše hzhb, što počeše klati,ubijati,progoniti? Pa predsjednik tog HNS je ratni upravnik logora prvo njemu sudite.
Dvoličnjaci katolibanski. U Grabovici uvijeno manje od 40 dusa a vi gdje ste ubijali to je svugdje 100+.
Treba nadodati da su hrvati ubili 4 puta više Bošnjaka civila nego sto su Bisnjaci Hrvata. Bosnjaka civila u ratu ubijeno preko 35 hiljada a Hrvata izmedju 2 i 3 hiljade i ova katolibanska gamad se pravi najvećim žrtvama. Zasto niko ne odgovara za zlocine nad Bosnjacima Sovica, Doljana i Slatine u Jablanici?!! A oni za lažni logor muzej već uhapsili davno troje Bosnjaka.
Najviše je u interesu Bosanaca i Hercegovaca da se pravno procesuiraju svi zločini a naročito oni pod kontrolom Armije. Ne smije se pasti na nivo nekakvoga poistovjećivanja, umanjivanje ili poredenjem sa drugum zlocinima. Meni je najbitnije je li neko moj nesto skrivio. Samo tako imamo buducnost i suzivot je moguc. Inace hranimo separatisticke snove.
Gledaj dvoličnjaka, heba vas dodo. Šta je sa zločinima nad hrvatima u Prijeforu, Banjaluci, Modriči, Doboju....Jedu li tu živjeli hrvati il ste ih se odrekli?
Zlocin je zlocin i treba istraziti i privesti ubice neduznih ...rat je najvece zlo u ljudima i sretan sam kao ucesnik da sam se pridrzavao zakona i obicaja ratovanja ..borba na linijama fronta je jedno a ubiti civile je zlocin pa nek svako zanje sta je posijao .Medjutim hns pokusava falsifikovati istoriju koja je jasna .Drzava BiH je bila napadnuta od susjeda sa istoka i zapada i armija BiH je jedino stala u odbranu a srbi i vecina hrvata se borila za nesto drugo oni znaju za sta.
Najveca mrlja na casnom imenu Armije Republike Bosne i Hercegovine,mozda neko zlonamjeran je planirao ova zlocin,ali sigurno ne iz samog tadašnjeg vrha,ovo se uradilo da se napakosti Seferu Haliloviću.
VAS NAJVECI PROBLEM KAO I SRBA ......STO MJERITE PO SEBI I DRUGE NACIJE U OVOM SLUCAJU MUSLIMANE !! Vasa je logika ako smo mi CILJANO vrsili etnicko ciscenje MORALI SU TO i muslimani raditi ......NIJE TAKO. Ja licno se sjecam kako je ruzno odjeknulo u sarajevu u ratu ta vijest...
Svaki zločin je zločin,i tu ne smije biti nikakve razlike niti amnestiranja.Ako postoje dokazi i svjedoci,apsolutno je kontraproduktivno sakrivati svoja nedjela.Katarza među svim narodima će se morati desiti,u suprotnom rat je onda samo odgođen i naša djeca će ga morati nastaviti.Ali,isto tako svi moraju početi poštovati dosadašnje presude i za genocid,UZP,zločine protiv čovječnosti,itd.To nije švedski sto,pa ću uzeti što mi odgovara.
Ovo u Grabovici sto se desilo je uzasno,ali vise od polovine zrtava su bili hrabri bojovnici,kada analiziramo Ahmice ,broj zrtava ,SVI CIVILI ZENE I DJECA I 4 puta vise zrtava ,onda presudite sami...
UZP sikter.
ko o cemu, k.. o postenju
ove UZP spodobe sve vise lice na genocidaschke spodobe
Ne mozete prekrajati historiju gospodo....zna se tacno.sta je genocid a sta zlocin...avi ste dobro prosli sa uzpo.
Na devet godina zatvora osuđen je Mustafa Hota, na deset godina Enes Šakrak, dok su Nihad Vlahovljak, Sead Karagić i Haris Rajkić osuđeni na po 13 godina zatvora. Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju za zločin u Grabovici pravomoćno je oslobodio kaznene odgovornosti načelnika Glavnog štaba vrhovne komande Armije RBiH Sefera. Halilovića.
Ovi takozvani hrvati iz Bosne su svi ministri a kao ugrozeni, sad se sjetili genocida, ali pazi nakon 30 godina. Malo im je sto su pokrali drzavu i historijsko naslijedje Bosne! Nikad dosta prokletinji.