{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Helikopter OSBiH u operaciji gašenja požara izbacio 14.000 litara vode

18.7.2015. u 15:27
49
44
Helikopter OSBiH u operaciji gašenja požara izbacio 14.000 litara vode
49
Helikopter OSBiH u operaciji gašenja požara izbacio 14.000 litara vode
Više od 30 pripadnika Oružanih snaga BiH iz sastava 2. pješačke bojne 4. pješačke brigade nastavilo je angažman u operaciji gašenja požara sa ostalim pripadnicima civilnih struktura na području općine Trebinje.
Pored ljudstva i dalje je angažovan i helikopter OS BiH koji je tokom operacije gašenja izvršio sedam naleta i izbacio 14.000 litara vode.

Angažovanje pripadnika traje od jučer, jer požar nije lokaliziran zbog ekstremno visokih temperatura koje su zahvatile cijelo područje Bosne, a posebno Hercegovine.

Važno je istaknuti da su svi pripadnici OS BiH, kao i pripadnici civilnih struktura sigurni i da se operacija uspješno sprovodi. Za očekivati je da će se zajedničkom akcijom OS i civilnih struktura na aktivnim požarištima ovaj požar uspjeti uspješno lokalizovati do kraja dana.

"Još jednom smo pokazali da su OS BiH u stanju pripravnosti za brzo, blagovremeno i efikasno reagovanje kad god je državljanima Bosne i Hercegovine pomoć potrebna. U skladu sa svojim kapacitetima i mogućnostima, Oružane snage BiH su i dalje u pripravnosti da pruže pomoć civilnim organima vlasti u gašenju požara na području Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: