{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pripadnici Oružanih snaga BiH gasit će požare u Bileći i Bosanskom Grahovu

21.7.2015. u 17:32
30
14
Pripadnici Oružanih snaga BiH gasit će požare u Bileći i Bosanskom Grahovu
30
Pripadnici Oružanih snaga BiH gasit će požare u Bileći i Bosanskom Grahovu
Foto: Ministarstvo odbrane BiH
Na osnovu ukazane potrebe i zahtjeva Operativno – komunikacijskog centra - 112 (OKC-112) Ministarstva sigurnosti BiH upućenog danas, u skladu sa propisanim procedurama, odobreno je angažovanje snaga i sredstava OS BiH za pružanje pomoći u gašenju požara na području općina Bileća i Bosansko Grahovo, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.
Zbog nemogućnosti lokalne zajednice da se sopstvenim snagama i sredstvima odupru snažnoj vatrenoj stihiji, koja se već nekoliko dana zbog ekstremno visokih temperatura i snažnog vjetra širi na ovim područjima i sve ozbiljnije prijeti lokalnom stanovništvu i materijalnim dobrima, zatražena je asistencija Oružanih snaga BiH (OS BiH).

"Na ugroženom području i rejonu požarišta u popodnevnim satima će biti angažovano preko 100 pripadnika 1. i 2. pješadijskog bataljona/4.pbr OS BiH iz Livna i Bileće sa pripadajućom opremom za zaštitu i gašenje požara, koji će pružiti pomoć organima Civilne zaštite (CZ), vatrogasnim jedinicama i lokalnom stanovništvu. Trenutno je u toku upućivanje pripadnika OS BiH na ugrožena područja", saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

U kasnim popodnevnim satim kao podrška snagama u operaciji gašenja požara bit će angažovan i jedan do dva helikoptera iz sastava brigade Zračnih snaga i protiv-zračne odbrane OS BiH.

OS BiH se nalaze u stalnoj gotovosti da se po zahtjevu civilnih organa vlasti i stanovništva svim raspoloživim snagama i sredstvima, u okviru raspoloživih operativnih kapaciteta i sposobnosti, budu angažovane na pružanju pomoći civilnim organima vlasti i stanovništvu u reagovanju na ovakve i slične krizne i vanredne situacije tamo gdje to bude neophodno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: