{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općine Bileća i Bosansko Grahovo zatražile angažiranje OS BiH na gašenju požara

F
21.7.2015. u 12:43
0
17
Općine Bileća i Bosansko Grahovo zatražile angažiranje OS BiH na gašenju požara
0
Općine Bileća i Bosansko Grahovo zatražile angažiranje OS BiH na gašenju požara
Operativno-komunikacijski centar 112 Ministarstva sigurnosti BiH jutros je dobio zahtjev iz općina Bileća i Bosansko Grahovo za angažiranje vojnika i helikoptera Oružanih snaga BiH na gašenju požara koji su izbili na tom području - potvrdio je Feni glasnogovornik Ministarstva sigurnosti BiH Admir Malagić.
Navodi da je iz općine Bileća zatraženo angažiranje jedne letjelice i 50 vojnika kako bi pomogli vatrogascima koji se trenutno bore s vatrenom stihijom, a iz Bosanskog Grahova tražen je također jedan helikopter i pripadnici Oružanih snaga kako bi pomogli lokalnom stanovništvu koje se od jučer bori s požarima na tom području.

Malagić ističe da je Ministarstvo sigurnosti BiH u skladu sa svojim nadležnostima izvršilo koordinacijske aktivnosti sa Oružanim snagama BiH kako bi se pomoglo građanima na tom području i što prije ugasili požari.

Potcrtao je da Operativno komunikacijski centar prati situaciju na terenu s obzirom da je zbog visokih temperatura i suše ugroženo više općina, posebno u Hercegovini.

"Helikopteri će se uključiti u gašenje požara nakon što Oružane snage BiH daju zeleno svijetlo. Zahtjevi su proslijeđeni prema Oružanim snagama i oni će zavisno od njihovih kapaciteta dalje reagirati. Nadamo se da će to biti u toku dana s obzirom na ozbiljnost situacije na terenu", naglasio je Malagić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: