{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hadžiomerović: Šutnja o Gazi je dokaz da moramo mijenjati sastav Predsjedništva BiH

N
21.7.2014. u 15:43
397
118
Hadžiomerović: Šutnja o Gazi je dokaz da moramo mijenjati sastav Predsjedništva BiH
397
Hadžiomerović: Šutnja o Gazi je dokaz da moramo mijenjati sastav Predsjedništva BiH
Sramotno je da Predsjedništvo BiH nije objavilo jednu rečenicu povodom užasnih zločina koji se dešavaju u Gazi nad palestinskim narodom, izjavio je Bakir Hadžiomerović, kandidat Socijaldemokratske partije (SDP) za člana Predsjedništva BiH.
"Ako se oglašavaš takvim povodom, o ubijanju djece, o stotinama mrtvih, onda... Nejasno mi je da nisu u stanju da ni o takvim užasnim zločinima ne mogu donijeti neki stav", izjavio je Hadžiomerović za NAP.

Najviši državni vrh u BiH još uvijek se, iako ima nadležnost za vanjsku politiku, nije oglasio. Već sedmicama Izrael izvodi ofanzivu na pojas Gaze u Palestini pri čemu je više stotina ljudi ubijeno, a hiljade ranjeno.

"Kad se vratimo i shvatimo da Predsjedništvo BiH, iako je to Evropska unija od njih tražila, nije moglo ni da donese bilo kakav stav o slučaju 'Sejdić-Finci' za četiri godine. Valjda je ovo najbolji dokaz da se stanje i sastav Predsjedništva BiH treba mijenjati. Da ova tri čovjeka nisu u stanju da se dogovore ni oko stvari koje osuđuje cijeli slobodoumni svijet. Oni šute. Kad šutiš onda odobravaš, ali ja ih neću za to optužiti, već ću reći da je to sramotno", ističe Hadžiomerović.

Prema njegovim riječima, nije opravdanje ni to što se, vjerovatno u Predsjedništvu BiH ne bi postigao konsenzus o ovom pitanju.

"Nije opravdanje da neko ne istupi javno. Meni je jasno da zbog Daytona i načina donošenja odluka, jer, evo, u Srbiji se dešavaju skupovi podrške ovim užasnim zločinima koje čine izraelske vlasti, možda nema saglasnosti. Ali, to te kao pojedinca i člana Predsjedništva BiH ne sprječava da daš izjavu u kojoj ćeš reći da se ne slažeš za ovim zločinima", izjavio je Hadžiomerović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: