Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vrlo je jednostavno spasiti svaku firmu,okupis sve direktore bivse i sadasnje i lagano kuce,vikendice, stanove,racune i sve ostalo sto imaju i nemaju daj platnu listu i gdje ti se to odbija na platnoj listi. A kod nas je politika ovakva covjek ima platu bez i jednog kredita i nekretnine mu vrijede 5 miliona. Kako? A prije rata bio otirac klasicni!!!
demokracija prijatelju, vrlo jednostavno, surovi kapitalizam, i onda neko priča nije valjao titov socijalizam, nije ***** moj !
Slazem se ja sa tobom, samo ne samo ''direktore'' nego šefove i podšefve.Glupo je pricat da je par direktora moglo tek tako ispred nosa u 13 g odnijet visemilionske iznose iz preduzeca a kao niko vise nije krao.Druga prica je prica radnika GRAS-a koji su sve sto se moglo u sekundarne sirovine prodat - prodali, kralo se gorivo, kralo se sve sto se stiglo i moglo i krao je od portira do direktora.Svak dovodio - svog.Kad je poslijednji put neki radnik Grasa dobio otkaz, prije ove poslijednje akcije ciscenja?Slazem se direktori su najvise krali, ali nemoj mi rec da niko drugi nije krao, kad svi znaju da iz pumpne stanice u Velesicima (tanka se gorivo za minibuse i autobuse) kradeno gorivo ko da im je babovina.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Konačno da je neko stisnuo petlju da kaže konkretno gdje je boljka, šta ne štima a šta se može i kako se može uraditi. Samo se bojim da ni ovaj čovjek neće dobiti potrebnu podršku, jer pojedinac sam ne može puno učiniti. Al' čak i da uspije da digne GRAS na noge, šta je sa onim pojedincima koji su rušili i uzimali od firme godinama? Zar ne bi trebalo njih pozvati na odgovornost, proecsuirati i od zaplijenjene imovine (tj. drakonskih novčanih kaznih) dio novca uplatiti GRAS-u, pa makar za podmirivanje nekih dugova? Dok ne bude odgovornosti neće se moći dalje.
Najbolje bi bilo jos da ih radnici tuze po kolektivnom ugovoru i da im tu dodje kraj, sami sebe da dokrajce..... jednostavno firma nije zdrava, prvo je treba izlijeciti pa krenuti u konsolidaciju preduzeca.
OVO STO ,, BALJEZGA ALKOHOLICAR GUZICA TJ. BUBICA,, MOZE MACKU O REP.LOPOVSKA VLADA JE DUZNA RADNICIMA GRAS-A OD 50.000.000.- 60.000.000.KMI SAMIM TIM 60 POSTO PREDUZECA PRIPADA RADNICIMA GRAS-A , A NE NEKOJ LOPOVSKOJ VLADI. A AKO IMA VISAK RADNIKA,PA SVI ONI KOJI SU DOVEDENI OD 2006G. TJ. SVE ONE KOJE SU DIREKTORI U TOM PERIODU DOVODILI TREBA VRATITI TAMO , ODAKLE SU I DOSLI. A U TO VRIJEME SU BILI DIREKTORI PO ZADATKU IZ ,, SBIH,, I ,, SDA,,. TO JE BAR LAKO. REKAO BIH JOS NESTO, ZNATE , KAD UZIMATE NECIJU SVOINU , ONDA JE TO UZUROACIJA, ALI KADA HOCETE DA I PORED UZURPACIJE DA UNISTITE NEKOG I NECIJE PORODICE, E TO JE AGRESIJA.A TO UPRAVO RADI ,, KRIMINALNA FIRMA ,, ,, CENTROTRANS,, PREMA RADNICIMA GRAS-A. ALI VJERUJTE NECE CENTROTRANSU ,, IZDOBRITI,, , JER KO DRUGOM JAMU KOPA SAM U NJU PADA, PA CE TAKO I ONI ZAVRSITI.ZABAVICE SE ONI AKOBOGDA O SVOM JADU. AKOBOGDA . INSALLAH.
LOPOV DO LOPOVA NIJE NI CUDO STO DRZAVA PROPADA.KAZU HOCE DA VOZE PO IZLETISTIMA,A GASE FIRMU.NARODE USTANITE SVI NA NOGE GRAS JE FIRMA KOJA RADI PREKO 120GODINA.TREBAJU NASU PODRSKU RADNICI.PROTEST I NISTA DRUGO NAM TREBA
za , mujo.hrnjica.18,.Da ti prvo kazem da je steta sto si pod pseudonim stavio prezime ,, HRNJICA,, jer je to bio ljudina, u odnosu na tebe, pa nije u redu blatiti to prezime.Takav rezon razmisljanja ne prilici nekome ko je rodjen u ovome gradu , sto ti ocigledno nisi, a u odnosu na tebe ,, ja sam dijete ovog grada,, , ne radim u gras-u , znam mnoge koji rade, i znam situaciju i samo rezonujem neke stvari.UPAMET MUJAGA. A jos za neke, ne radi se ovde o povecanju cijene karata,nego, da onih 75posto subvencioniranih , placa puni iznos, tj. 54km, ili da im to placa onaj ko im je i dao to pravo a to je lopovska vlada,a to ona ne cini, tj. umjesto da placa gras-u, 54km oni im samo plate 14km.Pa to ne bi izdrzao ni gradski prevoz u njemackoj.A ovi sto nemaju posla ili su ostali bez njega, nisu krivi radnici GRAS-a, nego , lopovska vlada, pa nek se njima obrate, i osvrnu na ,, NJIHOVE PLATE,, a jos pritom nek se upitaju odakle su dosli njih najmanje 95posto.MANJE MRZNJE, A PUNO VISE REZONA.
Sve ranije direktore, menagment, upravu, i vladu KS sve koji su bili u foteljama, direkt u zatvor, imovinu svu oduzeti, rasprodati i eto sigurno 100 miliona keša!!!
To se događa kada se problemi guraju pod tepih i živi od danas do sutra. ž Čitava će država ovako da završi - iz kredita u kredit iz godine u godinu, dok ne konstatuju da nas ni 50mlrd eura ne bi spasilo, a onda prodaji sve što imaš: puteve, Elektroprivredu, telekome (telekomi će "otići" i prije ovoga), vodu, šume, zemlju, a ako ne bude dovoljno, onda kreši plate, penzije, izdvajanja za školstvo, zdravstvo - na kraju ćemo u pravom smislu riječi gladovati.
Cuj topli obrok pa to jos samo ima kod nas hahaha nije ni cudo sto su u k....u
Kod nas koja god firma ima problema, dugova i pred kolapsom je, uvijek jedno te isto rješenje: povećati cijenu usluge. Toplane u dugovima, povećajmo cijenu, ili neće biti usluge, vodovod u dugovima, povećajmo cijenu, ili neće biti vode nikako (mada je i ovako jedva ima), gras u dugovima, ako se ne poveća cijena, propada... Pa ima li iko neku drugu ideju, osim povećanja cijene majka mu stara? Ne mogu da vjerujem da ti silni stručni ljudi ne mogu jednom smisliti rješenje, a da to ne bude poskupljenje. Uostalom, ni poskupljenja im očigledno ne pomažu, što se vidi iz priloženog.
Vidi ga kakav je
Ako im neko misli davati 100 miliona, nek da meni jer meni ce pomoci
klasična bosanska priča u režiji naših političara, uništiti vitalnu snagu firme, smanjiti joj prodajnu vrijednost i time omogućiti da je za neke pare neko jeftino dobije. tad taj sa firmom radi što hoće i u svrhe koje hoće. dok se ne budu skidale glave političarima, ovdje u bosni haira nema.
Dodajmo i to da prosječna neto plata u GRAS-u iznosi oko 1.000 KM: gotovo 200 KM više od prosjeka FBiH. Čini se, dakle, da je – pored rješavanja problema tehnološkog viška – u GRAS-u nužno i donošenje novog pravilnika o platama, jer ovoliki novac trošiti na ime plata djeluje (blago rečeno) nerazumno s obzirom da je preduzeće pred gašenjem.
koje , lazi. prvo je bio dug 130.000.000, a sad 85.000.000. znaci neko laze.a ustvari ko je kome ovde duzan. nije GRAS nikom duzan, nego je prava istina da su radnicima GRAS- a duzni.Duzni su lopovi iz vlade koji su radnicima gras-a duzni samo za penziono i socijalno osiguranje od 30.000.000.- 50.000.000.km. da li znate da desetine radnika ne mogu u penziju zbog toga. drugo, za tuzbe zbog neisplacenih plata , toplog ob. regresa, i dr. vlada je duzna radnicimaod 30.000.000- 40.000.000.km, a gdje su subvencije , koje kako vidimo idu preko ledja radnika gras-a, i da ne nabrajam vise. e to je taj dug. ALI NE DUG GRASA , NEKOME, NEGO DUG ,, LOPOVSKE VLADE PREMA RADNICIMA GRAS-A,, ,KOJI ONI IZBJEGAVAJU PLATITI,I SVE CINE DA BI OKRENULI PRAVU ISTINU I NA JEDAN LOPOVSKI , IDIOTSKI NELJUDSKI NACIN SVALILI NA RADNIKE GRAS-A.GRAS JE BIO, GRAS POSTOJI,I GRAS CE AKOBOGDA BITI, ALI ,, OVIH LOPOVA IZ VLADE AKOBOGDA NECE BITI. AKOBOGDA. INSALLAH.
bas tako
Pa normalno,oni krali ko je sve stigao da krade,i sad rješenje za krizu jeste da se poveća cijena Studentima i penzionerima ??? Ma jebam ti kulturu,pogan jedan.
ako si student, onda si dovoljno pametan da shvatis o cemu se ovde radi.Nije u pitanju povecanje cijene karte, nego da se sadasnja cijena karte placa u potpunosti , ili da to rade oni koji su i odobrili subvencije , a to je vlada.uzmi kao primjer da se vi studenti hranite u menzi djaba, a da sav trosak snosi vlada i kad treba ta ista vlada platiti menzi to sto ste pojeli oni im uplate samo 20posto od svega. Pa prijatelju , ta menza bi se zatvorila za 2-3 mjeseca.E to lopovi iz vlade rade GRAS-u.ALI NICIJA NIJE DO ZORE, PA NECE NI ONOH LOPOVA IZ VLADE. AKOBOGDA .INSALLAH.
Naravno da je tako,ali nisu krivi gradjani zato što je vlada nesposobna da I KRADE A I DA DIJELI PO PRAVILU,nego znaju samo da kradu. To je problem vlade,a ne penzionera i studenata,pa u kojoj državi to nema subvencije ??? Jedno je DRŽAVA u svijetu,a sasvim je drugo ovo nešta kofole BiH,ima razlike medju pojmovima :)
koraci su vam jasni: otpustite 50% viška radnika koje ste natovarili na budžet pohapsite direktore koji su potpisivali lihvarske ugovore sa vašim dobavljačima kada ste krali zajedno počnete raditi kako Bog zapovjeda i po pravilniku ILI JEDNOSTAVNO RAZGULITE NA BOLJE...kad vam je toliko loše... dosta više
Kad vidim naslov Gras.. smorim se