Komentari (190)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa sta ste mislili da se Bake nece ugradit kad narucite majcu sa eBaya
@Nokian DHL ima tracking na svakoj posiljci. Jest da su oni skuplji ali kvaliteta usluge je puno bolja.
@Yu-suf-of iz kine narucis preko e bay u norvesku dodje besplatno u bih preko petaka ista stvar. Mafijasi
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gestapo drzava, mogu da rade sta hoce i rade sta hoce. Mogli su carinski prehled naplacivati i 25 KM, a ne 8,5 KM i opet im niko nista ne moze...drzava u kojoj moze raditi ko sta hoce jer nema mehanizama zastite....1,5 KM + 8,5 KM = 10 KM za sarene pertle kone si porucio i platio 1$. Stoka fasisticka....mi smo krivi !!!
@braco.filipovic Ma u brzini sam pogrijesio: 8,5 KM + 1,8 KM = 10,30 KM OTIMACINE, A TO JE MNOOOOGO NOVACA NA HILJADAMA ŠATRO OTVARANIH PAKETA !!!
Ovo je tacno, ali samo u slucaju da porucite neke krpe. Ako porucite bilo kakvu tehnicku robu, telefon, projektor i slicno, to se oporezuje po nekoj klauzuli visokotarifne robe (citaj: roba na koju ima % neki seronja iz vlade) i naplatice vam carinu, porez, pdv i da je artikal 100km, tako da racunajte 30% dodatnih troskova.
Pa zato poštanske usluge ne koristim već odavno. Čuj uplatnica 0,50 KM? Koja uplatnica, kad se u gotovini plaća na šalteru, bez ikakve uplatnice ili potvrde. Provizija za plaćanje bilo čega, skuplja nego u većini banaka, mjenjačnica skuplja nego u većini banaka. Ne, hvala.
Ugasit postu i dati je privatnicima u ruke....
Na paketu od 20 funti oni naplate carinski pregled 2,5 km. Evo vec 3 put placam..stoka hoce da kupi skladise nekog SDAOVCA u okolini SARAJEVA. SAD DIREKTORI moraju naci pare a to se preko obicnog naroda.... dosta sto uhljebljavaju samo svoje al sto muzu narod je cisti bezobrazluk...
Daboga propali i vratilo im se za lijekove ko god donosi ovakve odluke
Lihvari..naplacuju pregled 2.5 km za nista iako na svakoj posiljci pise sta i koliko vrijedi. Sramno. Uhljeblhavaju svoje preko ledja naroda. Treba direktore sve smijeniti.
Druga stvar to u hrvatskoj,srbiji te rs-u funkcionise godinama! Trece,posiljka je 1,80 a niko ne kaze ako korisnik dodje do poste npr iz hrasnice pa promjeni sest prevoza koliko ce dati na kartu a buni se zbog 1,80 :) Posljednje al ne manje vazno niko se ne buni sto banke uzimaju za svaku transakciju 2KM tim istim "jadnim" penzionerima a postar donese penziju na vrata i taj isti penzioner mu nije duzan dati nista :)
Kao prvo carinski pregled se ne naplacuje 8.50KM nego 3.50KM, posiljka se mora otvoriti i stoji carinska traka, jer da nema pregleda onda bi se vrlo lako zabranjena roba distrribuirala npr napises cipele a unutra droga,oruzje ili stvar od 1000$ a sirotinja ne narucuje !!!
Pljačka naroda koji preživljava.
gamad lopovska,secikese,tricaroši...fuj bando na sirotinji se bogatite
Čekajte, pa do nedavno je to bilo 3,5 KM! I to je bio bezobrazluk, a sad su prešli sve granice! Ima li neka međunarodna poštanska asocijacija kojoj se mogu poslati pritužbe? Oni su učlanjeni i moraju poštovati pravila.
@manamana I dalje je 3.50KM za manje pošiljke. Ovo je za pakete 8.50KM i ovako je godinama unazad, ali se ovi KLIX-ovci valjda tek sada sjetili da objave...
Ebem li vam majku sibicarsku
Jbt meni djevojka otisla u kinu salje pisma sve mi po 2 marke naplaćuju nema smisla
Stoka uhljebska i nesposobna. Za sve sto narucim iz inostranstva uredno platim postarinu i opet ovim magarcima moram davati.
Deri stoku nepismenu i poslusnu