Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Potpisujem uz to da se na imena ubijenih civila dodaju i ubijeni pripadnici ARBiH koji su dali zivote u akciji napada na zlocinca Cacu.
Neprijatelji Bosne i Hercegovine su oni koji su sa obilježjima časne Armije Republike Bosne i Hercegovine činili zločine. ARBIH je bila odbrambena, multikulturalna vojska koja se borila za RBiH u kojoj ce svi imati jednaka prava. Dzaba agresorski pokušaji za izjednačavanjem stvari i pravljenjem nekakvog građanskog rata od klasične agresije.
Koji glupani? A u Prijedoru ne daju da roditelji sami dignu spomenik ubijenoj djeci Prijedora,a ovamo nasi hoce sami da dizu spomenike,eeee glupi Bosnjo, nikada pameti neces doci!!!!
ovo je jos prošle godine rečeno..
Napravićemo spomenik, reći da je to djelo neodgovornih pojedinaca i očistiti savjest. Svi, koji su bili u Sarajevu tih godina znaju da su ljudi ubijani, da se lagalo da ih je ubio ćetniski snajper, granata. Rat je bio, svašta je moguće, puno je bilo kriminalaca, budala, ali nemojmo se lagati. I nemojmo lagati da Alija i Ganić to nisu znali.
Nismo isti, nikada necemo isti. Imamo svojih sranja ali ni blizu genicidnih ako komsije i susjedi.
ulizuj se ulizuj , odgovorni trebaju odgovarati,gdje su spomen obilježja u drugim gradovima na naše zrtve, mi nismo ko oni da negiramo zločine,ali spomenike im praviti, pa dokle bolan dokle
Iako zakašnjela, odluka o podizanju spomenika žrtvama iz Kazanske jame poviše Sarajeva je svetao civilizacijski čin koji će trajno podsjećati na nevine ubijane i spasiti čast slobodoljubljivog Sarajeva.
Ipak smo ljudi
Tesko je bilo sta napisati, a da se neko ne povrijedi. Gledajmo u buducnost "ljudi".
Alijin zlatni ljiljan i najveci pobornik gradjanske opcije u Bosnjaka - Sejdo nikada nije stao u zastitu sugradjana od Cace i slicnih u ratu niti se ikada oglasio o zlocinima suboraca. Valjda je zato i dobio znacku a ne metak kao neki.
Pa nije niko. Miro Lazović i Mirko Pejanović su bili lažni predstavnici Srba u Sarajevu i nikad nisu nikog u ratu spasili. Dok su ljude odvodili iz stanova samo zato što su Srbi ova dvojica su kao pokvarena gramofonska ploča pričali stalno jedno te isto. I danas kad odu na Kazane oni pričaju o četnicima i agresiji a ne o žrtvama u Kazanima...
Pokazimo dostajanstvo i napravite taj spomenik, treba se izdici iznad njih i pokaziti ljudskost i da se razlikujemo od brdjana, a ne praviti spomenik godinama kao Bosmal
Sve je to super, ali kad ce se u istocnom sarajevu napraviti spomenik za ubijene gradjane sarajeva za vrijeme opsade?
@KURCIC2004TE kad rat u podijeljenom sarajevu prestanete pretenciozno zvati "opsada"
Odlicna ideja, sve pohvale za Gradonacenika Skaku
Ovo je treći članak u 3 godine kako treba dići spomenik.