{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Frizeri u humanoj misiji: U Sarajevu i Zenici šišanje za žrtve poplava

25.5.2014. u 15:09
670
16
Frizeri u humanoj misiji: U Sarajevu i Zenici šišanje za žrtve poplava
670
Na platou ispred Family centra Ekran u Zenici danas je organizovan 1. frizerski miting humanosti na kojemu su frizeri preko 30 frizerskih salona iz cijele Bosne i Hercegovine ali i Republike Hrvatske besplatno šišali sve Zeničane i Zeničanke.
Cilj današnje akcije je bio da se pomogne građanima na najugroženijim područjima Bosne i Hercegovine, odnosno, onim područjima koja su pogođena poplavom i klizištima. Frizer Ahmed Karić u suradnji sa kolegicom Sabinom organizovao je današnji događaj i pozvao veliki broj frizera da učine dobro djelo, na što su se svi rado odazvali.

"Došli smo na ideju da organizujemo ovaj događaj sa kolegama iz struke i kako vidite, za samo nekoliko sati, odazvao se veliki broj sugrađana iz Kaknja, Sarajeva i drugih bh. gradova, a tu imamo oko stotinu frizera iz cijele Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske gdje svi imamo isti cilj, a to je pomoći unesrećenima u poplavama", kazao je Karić.

Svi koji su došli danas ispred Family centra Ekran imali su priliku da se ošišaju, urede nokte ili naprave frizuru za onoliko novca koliko su željeli donirati u humanitarnu kutiju.

"Sva prikupljena sredstva bit će dostavljena ljudima u ugroženim područjima od poplavama, ali ćemo se više bazirati na bebe i njihove potrebe. Zaista, hvala svim frizerima koji se odazvali u velikom broju i što smo pokazali da makaze mogu puno toga da naprave", izjavila je frizerka Sabina Karić.

Dolazak na današnji sajam potvrdili su i direktori velikih frizerskih kompanija koje su odlučile pružiti finansijsku podršku u ostvarenju zajedničkog cilja.

Nevladina organizacija "Mostovi prijateljstva" podržala je današnju akciju te vjeruju da će se frizerski miting humanost održati i u drugim gradovima Bosne i Hercegovine. Frizer Omer Muslimović iz Viteza je istakao da je potrebno još mnogo ovakvih akcija da bi se pomoglo ljudima koji su izgubili krov nad glavom.

"Poziv sam rado prihvatio i hvala svim kolegama i ljudima koji dolaze i daju svoj doprinos i sredstva da pomognu naše prijatelje i ljude koji su ugroženi, da ih što prije vratimo u život. Mislim da ovo ne bi trebala biti samo jedna akcija jer će biti potrebno još ovakvih akcija i vjerujem da ćemo uspjeti", kazao je Muslimović.

Akcija humanosti će trajati do 19 sati na platou ispred Family centra Ekran u Zenici, a frizeri pozivaju sve građane BiH na šišanje i uključivanje u veliku humanitarnu akciju.

Slična akcija odvija se i u Sarajevu u prizemlju BBI centra u organizaciji kluba frizera "Sarajevo" i Saveza frizera u BiH.

"Građani će moći da se ošišaju i plate šišanje onoliko koliko žele. Nadamo se da će Sarajlije još jednom pokazati humanost i na ovaj način pomoži žrtvama poplava širom BiH. Prikupljeni novac na kraju će se upotrijebiti za pomoć tim ljudima. Učešće u humanitarnoj akcija 'Šišanjem protiv poplava' koja će trajati do 18 sati potvrdili su frizeri iz Sarajeva, Jajca, Kaknja, Banja Luke, Viteza, Travnika", kažu iz kluba frizera "Sarajevo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: