BiH
18

Slišković, Osim i Blažević učestvuju u humanitarnoj akciji u Mostaru

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Humanitarna akcija za pomoć ugroženima od poplava održat će se sutra, 27. maja, s početkom u 19 sati, u SRC "Midhat Hujdur Hujka" u Mostaru.

Humanitarna akcija imat će sportsko zabavni karakter. Tako će se u 17 sati odigrati dvije revijalne nogometne utakmice između pionira mostarskog Veleža i Veleža iz Nevesinja, te juniora spomenuta dva kluba, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Organizacijskog odbora Nijaz Bajramović.

U 19 sati odigrat će se utakmica između sportskih novinara te veterana Veleža i veterana Nevesinja. U zabavnom dijelu programa nastupit će Asim Brkan i Adnan Jakupović kao i zvijezde Granda iz Mostara i Nevesinja, kao i Mostarske mažoretkinje te plesni klub Let's dance iz Nevesinja.

Prema Bajramovićevim riječima, u humanitarnoj akciji učestvovat će poznata imena bh nogometa: Blaž Slišković, Avdo Kalajdžić, Sedin Tanović, Sead Kajtaz, Velimir Đurasović, Semir Ćemalović, Sejo Kajtaz, Ivica Osim, Miroslav Ćiro Blažević i drugi.

Predsjednik Sportskog Saveza Grada Mostara Hasan Šišić izrazio je zadovoljstvo što učestvuje u humanitarnoj akciji i što su u prilici pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Načelnik Nevesinja Momčilo Šiljegović kazao je kako je cilj prikupiti što više sredstava za ugrožena područja od poplava te je pozvao sve građana da se odazovu ovoj humanitarnoj akciji.

Karte za humanitarnu akciju neće se naplaćivati, već će biti postavljene kutije u koje će građani moći ubacivati novčane priloge. Sav prikupljeni prihod namijenit će se za poplavom stradala područja u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.