Muzika
8

Grupa Zoster humanitarnim koncertom pomaže stradalima u poplavama

FENA
Grupa Zoster održat će 25. maja u OKC Abrašević u Mostaru, s početkom u 20.30 sati humanitarni koncert u svrhu prikupljanja pomoći osobama pogođenim poplavama u BiH. Humanitarnbi koncert će biti održan i u Sarajevu u klubu Cinemas/Sloga 23. maja.

Tokom koncerta, kao i sat vremena prije njegova početka, na ulazu u zgradu Abraševića prikupljat će se potrebna pomoć za ugroženo stanovništvo, saopćeno je iz OKC Abrašević.

Što se tiče prehrambenih proizvoda potrebno je isključivo donijeti flaširanu vodu (plastično pakiranje), konzerviranu hranu s ugrađenim otvaračem, suho voće i sjemenke, energetske pločice.

Od higijenskih i kemijskih potrepština potrebna su sredstva za zaštitu tijela i okolice od insekata (sprejevi, gelovi, stikovi, kreme i spirale), antibakterijski gel za ruke, antibakterijske vlažne maramice, sredstva za dezinsekciju i deratizaciju (zaštita od insekata i glodavaca), sredstva za čišćenje prostora i dezinfekciju (solna kiselina, varikina i sl.), gumene rukavice i zaštitne maske za lice, te jednokratni pribor za jelo (plastični tanjuri, čaše, papirne maramice i ubrusi).

Kada je u pitanju odjeća, potreban je muški i ženski donji veš (dječji i za odrasle svih veličina), te čarape za djecu i odrasle.

Humanitarna ulaznica za koncert je minimalno 5 KM, a sva sredstva prikupljena do kraja večeri bit će utrošena na kupovinu neophodnih potrepština ugroženim područjima prema procjenama s terena, i to sve u dogovoru s odgovornim organizacijskim strukturama i kriznim stožerima, navodi se u priopćenju.

Cijena ulaznice Cinemas/Sloga koštaju 5 KM, a sva prikupljena sredstava će biti uplaćena Crvenom križu BiH.