BiH
229

Bajkeri u Sarajevu prikupljaju pomoć za Maglaj

Piše: E. G.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Udruženje motociklista Bosne i Hercegovine danas je organiziralo akciju prikupljanja pomoći za stanovništvo sa područja ugroženog poplavama. Bajkeri su se okupili na u glavnom bh. gradu na Trgu djece Sarajeva, gdje se pomoć prikuplja, a potom će biti distribuirana stanovništvu u Maglaju.

"Mi jesmo organizatori, ali ne samo mi kao Udruženje motociklista, već svi bajkeri grada sarajeva, a i oni širom BiH. Danas prikupljamo humanitarnu pomoć za koju smo se dogovorili da ide za Maglaj", kazao je za Klix.ba Elvin Redžepović, predsjednik Udruženja motociklista BiH.

Ovo nije prvi put da su se bajkeri organizirali i da prikupljaju pomoć, a kako su nam rekli, neće biti ni posljednji.

"Ne želimo se hvaliti šta smo radili, to nema smisla. Svako ko uradi nešto u ovoj situaciji, dobro je. Bajkeri su se skupili i ovo je naš mali do prinos, a svako od nas ponaosob je već uključen u akcije prikupljanja pomoći", kazao je Redžepagić.

Kamion koji će voziti pomoć za Maglaj je već spreman, a svi koji žele donirati namirnice, vodu, sredstva za dezinfekciju i slično, mogu to dostaviti bajkerima na Trgu djece Sarajeva danas do 15 sati.

U narednoj akciji bajkera pomoć će se prikupljati za ugrožene u poplavama u Srbiji ili Hrvatskoj.