{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bosanci pokrenuli akciju: Iz Austrije krenulo 11 šlepera pomoći za BiH

22.5.2014. u 20:24
2.462
76
Bosanci pokrenuli akciju: Iz Austrije krenulo 11 šlepera pomoći za BiH
2.462
Bosanci pokrenuli akciju: Iz Austrije krenulo 11 šlepera pomoći za BiH
Foto: Facebook
Konvoj pomoći za ugrožene u poplavama u našoj zemlji krenuo je danas iz Austrije za BiH sa 11 šlepera i više od 200 tona hrane, pića i higijenskih sredstava, potvrdio je za Klix.ba jedan od inicijatora prikupljanja pomoći u glavnom gradu Austrije, Beču, Ahmed Husagić, Bosanac koji živi u Austriji.
Husagić je zajedno sa još troje Bosanaca koji žive u Austriji, Darkom Markovićem, Dženitom Memić i Kemalom Smajićem, pokrenuo inicijativu za prikupljanje pomoći za ljude koji su stradali u poplavama koje su poharale našu zemlju proteklih dana.

"Mi smo tokom proteklog vikenda prikupili 300 tona pomoći, a do danas je to naraslo na oko 500 tona. U međuvremenu je akcija poprimila širu dimenziju, te su se uz Bosance u Austriji uključili i Austrijanci, Kinezi, Srbi, Hrvati... koji žive u Austriji. Također, u pomoć je pritekla i država Austrija, koja će pokriti troškove transporta ove pomoći, kao i velike austrijske firme koje su dale svoje donacije", rekao je Husagić.

Kamioni bi već sutra trebali stići u Sarajevo, s tim da će na putu prema Sarajevu tri kamiona biti upućena u Tuzlu, a jedan u Bijeljinu.

"Svu pomoć ćemo predati Udruženju Pomozi.ba koje će dalje dijeliti pomoć ljudima kojima je zaista potrebna. Također, prikupili smo i oko 30.000 eura pomoći i taj ćemo novac također uplatiti na račun ovoga udruženja", kazao je Husagić.

On je dodao da će se akcija prikupljanja pomoći u Beču nastaviti do 31. maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: