Komentari (251)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedino su Bošnjaci i uspjeli realizovati evropske vrijednosti i prije EZ i EU. Gdje ima u evropskom nekom drugom gradu u par stotina metara i džamija i pravoslavna crkva i katolička katedrala i jevrejska sinagoga?
@drySorab Sa stabilizacijom osmanlijske vlasti, riječ Bošnjak upotpunosti zamjenjuje srednjovjekovno Bošnjanin. Riječi kao Bošnjak-kavmi i Bošnjak-milleti su označavali pripadnika bošnjačkog naroda odnosno potomke srednjovjekovnih Bošnjana. Dok istovremeno riječ Bošnjak-taifesi označava svakog pripadnika Bosanskog ejaleta bez obzira na narodnost, kulturu i jezik.
@milojko74 U nas se ime Milojko koristi za ćunu, kad joj tepaš. :)
Šta se imaš osjećati ili ne osjećati. U Evropi si, nisi na Antartiku.
Pa ima tu istine.Jer skoro pola nas je vec tamo.Tako da nema smisla da to negiramo.Osjecamo se mi kao i dio Amerike,Australije, itd.Mozda nas uskoro bude i na Marsu,ko zna.
Pitanje je malo konfuzno, tako da neki što su se izjasnili da se tako ne osjećaju možda su se vodili evropskim standardima od koji smo mi zaista daleko. Kako će se npr. penzioner koji rovi po kontejnerima ili omladina koja po 10 godina traži posao osjećati Evropljaninom.
Ovo je samo rezultat glupoce naroda ovdje. Ne znaju ljudi sta je nacija, sta atnija, a sta vjera, i kakve veze jedno s drugim ima. Srbi, po obicaju, zatucano ponavljaju mantru da su samo Srbi, a ni slucajno ih ne pitajte sta to njima samima znaci. Samo ce nabaciti tupi teleci pogled i trabunjati o mitomaniji. Nisu ni Hrvati daleko od toga, a ni Bosnjaci. Ovdje je "bitno biti B/H/S", a pti tome niko ne zna zasto mu je to bitno. Tragikomedija...
Pa svi ovi sto slusaju turko-folk i ne bi trebali da se smatraju dijelom evrope.
ja kao europljanin intelektualac kaže onaj halilćić
Eto dokaz da su Srbi sa Anadolije
Bogato selo Draginje u centru Srbije se sve do početka 20. vijeka zvalo ni manje ni više Veliki Bošnjak. Nije bilo koji Bošnjak...Veliki Bošnjak. Toliko o tezi da Bošnjaci nisu postojali koji ovdje konstantno ponavljaju Muratova potomčad.
@drySorab Genije ako je rijec nastala s dolaskom osmanlija,hajd mi onda objasni zasto su ih Madjari i Poljaci tako zvali prije toga.
@drySorab. Znači tvoja tvrdnja je da su Bosanci dobili ime po tome što nisu imali cipela pa su hodali bosi? Koje ste vi vlašine magarci, pa kod vas i danas po selima postoje kuće bez podova. Do prije 40 godina ste spavali u štalama skupa sa životinjama hajvanu jedan.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Eno djikani opet izazvali pozar u Hrvatskoj sad kod Zadra, primice se autoputu..
Sad sam bio na sajtu. Agencija poluretardiranih uhljeba kojima je to prvi posao u zivotu i koji ce za malo love za necije potrebe da iskrabaju ove grafikone. I onda to zavrsi kao neki relevantan podatak.
Agencija Prime Communications istrazuje da li se pripadnici evropskog naroda na evropskom kontinentu osjecaju kao Evropljani :-)) I dobili su odgovarajuce odgovore. 50-50. Pretpostavljam da bi slicne rezultate dobili i da su istrazivali da li gradjani Bosne i Hercegovine koriste kiseonik prilikom disanja. Narod se zajebava sa budalama.
Veoma beskorisna anketa
Koliko Hin ima koji nisu razumijeli pitanje😂
Islamističke izmišljotine.. Turski otpad evropljani.. Da Bog sačuva..
Srbi?
😂😂😂😂😂