Komentari (90)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@BijeliLukSkywalker Bosnjaci trebaju da shvate da krscanima u BiH bas i nije ugodno kad im neko namece Turke i zove ovu zemlju "Turskom". Ideja cjelovite BiH je sasvim okej, ali nema krscanina koji ce pristati da ovo sutra bude neka "druga Turska".
Tacno...ali ni Bosnjaci ne zele da im se namece i mjesa susjedne zemlje,kako god svi mi ispastamo...
Dalje svoje sape od BiH, vam treba ispostaviti racun za pljacku koju ste izvrsili tokom okupacije koja je trajala 400 godina.
Idi bolan grli se sa Vucicem, Putinom i slicnima, a pusti nas Bosnjake da se snalazimo kako znamo i umijemo... Procitali smo vas.
Vučić dolazi u Drvar, Putin u Beograd, Evropa Zagrebu aminuje ustaskluk, a sada problem sto i muslimani imaju saveznika? Ma mrs.
Erdogan je nevidjeno govno od covjeka.
Duvaj ga turchine i ti i Bake zajedno !
erdogan i naš bakir su veliki lideri begovskih prvaka.
Velika osmanlijska vojska pod vodstvom Mehmeda II okupila se u proljeće 1463. u Adrianopolu (Edirnu) i krenula na Bosnu. Kralj je pobjegao iz kraljevskoga grada Bobovca, koji je bez otpora predao zapovjednik Radak 20. maja 1463. Stjepan se najprije sklonio u Jajce, a onda u utvrđeni grad Ključ na Sani. Tu se Mehmet-paša Anđelković pismeno i pod zakletvom obvezao da će mu poštedjeti život i pustiti da slobodno ide kamo hoće ako preda grad.
Kad se nakon pregovora predao, zarobio ga je i odveo sultanu Mehmedu u Jajce, koji ga je natjerao da potpiše naredbu svim zapovjednicima da predaju gradove Turcima. Ujedno je sultan Mehmedovu zakletvu proglasio nevaljanom i u svom taboru pred Jajcem 25. maja dao pogubiti kralja, njegovog strica Radivoja i mnogo bosanske vlastele. Tako je smrću posljednjega bosanskog kralja Bosna izgubila svoju samostalnost i postala turski Bosanski sandžak.
DA JE ŽIV U OVO VRIJEME MILOŠ OBRENOVIĆ ON BI ODMAH REAGIRAO NA OVAJ ERDOGANOV NASTUP,ALI DA JE ŽIV OMER PAŠA LATAS TO BI VEĆ BILO PROBLEMATIČNO.
🇧🇦❤🇹🇷
Budala ...
Ustani Alija da se ja pruzim!
Braća i sestre. A vi uložiste sve u smrdiju.
i ne mogu dalje od njeg... on je ko nešto pokušao, pa priznapo da u stranci ima toliko lopova da je to strašno, i onda je odustao
Bavi se ti svojim problemima i pusti nas. Jednom vas protjerasmo iz nas BiH.
Erdogan je nosilac ideje nove uspostave Otomanskog carstva , dakle Velika Turska, dobar je sa Vucicem , koji je nosilac ideje Velike Srbije, i dobar je sa Kolindom koja masta o Velikoj Hrvatskoj, a svi bi oni da postanu veliki , na racun BiH. A Bakir ih sve podrzava da bi dobio svoju fildjan drzavicu.