Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I ti našao objašnjavati hemijske procese nastvnicima fizičkog sa kupljenim diplomama
mnogo konkretnije od onoga jučer sa nekim podnim grijanjem po gradu,čuj da ugrijemo pod? ccc...
Taaa će onnn
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Niko ne slusa struku. Zato smo tu gdje jesmo.
To sto je bio struka prije 50 godina ne znaci da je danas u pravu.Nauka se mnogo promijenila, razumijevanje procesa je mnogo sire.
Debilu jedan, ovi stariji strucnjaci su pametniji od ovih danas
Znaci kurchina
A najlakse opet ponavljam rusenje par brda da se dobije protok zraka ali samo se vi gusite. Snijezni topovi mogu rijesiti smog najefikasnije ima mnogo rjesenja ali sta me briga gusite se
nema tu nikakve pomoci , Sarajevo je u kotlini i uvijek ce biti prisutnost magle jedino sto moze se smajiti kolicina smoga ali vidljivost ce ostati ista, a smog se mze samo smanjiti zabranom vozila i lozenjem svega i svaceg. al et dobra prilika da neko izvuce velike novce a rezultata nece biti.
Jahaci magle
Čujemo ovog brke,ne zna wer mašinu upaliti,a bavio bi se hemijom.
Ne znaš ni ti tipkati pa se javljaš.
smog se da brzo rijesiti uvesti zabranu u gradu kretanje vozila ispod Euro 6 DPF i to je to
spusti nos ispod golfa euro 6 pa malo udisi, vidjet ćeš brzo koji je to otrov. Svaki dizelas ispusta karcnogene gasove koji ulaze u krvotok. Zato i izbacuju dizele po mnogim gradovima EU.
Samo rusi...Sve bespravne objekte, samo rusiiii.
Vlada kantona plati struju 4 mjeseca i svi se grijemo na dugme 😉 Najbzi i najjednostavniji nacin ! U tom periodu oformiti komisije na nivou opstina i gas na teren u koga je crn dim iz objekta 10k kazna odmah 😏😏😏
Evo moje neko rješenje za početak, jeftinija struja i plin za sve ljude u državi 30-50% tokom zime pa eto ako ne cijele barem u decembru i januaru
to nema ni u njemačkoj i mnogo jačim ekonomijama. Politika je da utoplis objekat i onda malo trosis. E sad što su doseljenici oko sarajeva pravili kuće na 4 etaže s losim energetskim rjesenjima, to ti niko ne može finansirati.
Ovo za smog u Sarajevu bi moralo biti prioritet u KS.
Prodaje cojk maglu i hoce da nam opustosi sume
sume su opustosene pelet ide za izvoz a nama hoce da ga prodaju za hiljadu maraka po toni duplo skuplje nego grijanje na struju
Ma jok,nek je alija poklonio sarajevo ridzobradom a on Tibri,jbm im pleme obojici! Dok je bio direktor zavoda za izgradnju jedino jos na groblju Lav nije nikla dvadesetospratnica!!! Kontali drzat ce begluk do vijeka!
Pošto imamo toliko prodavača magle, mogli bi ih prekvalifikovati u gutače magle.
Al ga covjek išupljira. Zagreb nije u kotlini pa zagađen, magla. Moraš napraviti strujanje vjetra prosjeći planine od mora do Zenice.
Imamo nakaradnu mjeru vlasti u najavi "onaj ko bude trosio vise struje ce placati vise" - dakle ko se bude grijao na struju i manje zagadjivao placace vise. A oni koji budu stedili struju placace je i manje. Vracamo se u doba grijanja na ugalj i sta sve ne. Toliko o vlasti i njenoj "pameti".