Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Još nikada nije procesuirano ko je direktno odgovoran za rušenje Arnaudije, ali je izvjesno da je riječ o nekoj od srpskih paravojnih formacija" Kakve crne paraformacije. U BL rata i nije bilo, hvala Bogu, i za vrijeme rata je postojala vlast koja je procesuirala i osobe koje su obijale trafike. A 15 dzamija preko noci minirati a da niko ne zna. Ma daj.
Vise o Arnaudiji i dzamijama u Banjaluci: https://www.facebook.com/Banjaluka-i-njenih-45-d%C5%BEamija-103568685334687
MahsAllah
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U BL granata nije pala, a nijedna dzamija nije ostala. U Sa 4 godine opsade i sve crkve stoje kako stoje. Što je oštećeno to je od strane njih samih.
Moj rodni grad seher
Trebalo oh je izmjestiti van Banja Luke jer ce ih ovi ponovo porusiti...
GTRŠ
Ova dzamija je bila drvena kao koliba prije rata...uz duzno postovanje!
Rusi do temelja, ne ide temelj Ostat ce vjecan ko Sava Mater vam...
Je li ostala ijedna džamija u RSu a da nije porušena za vrijeme rata, makar jedna ? Pitam za druga Miodraga Paunovića iz Požarevca, ne vjeruje ??
Je li ostala ijedna džamija u RS ? Pitam za jarana, ne vjeruje.
Ima li gdje Tuzilastva BiH, halooooo sruseno 16 dzamija gdje nije bilo oruzanih sukoba? Znaju se imena 100 posto.
Preporucujem svakome da dodje u Banja Luku i vidi Ferhadiju i Arnaudiju. Zaista se najljepse dzamije u Bosni nalaze u Banja Luci. Prije 50-60 godina smo imali i bezistan (kao bascarsija) kraj danasnje pijace. Ali gradonacelnik tadasnje Banja Luke (musliman) je sklonio i unistio to.
Nije musliman, komunjara obicna...
Gdje je sad Tuzilastvo, znaju li ko je srusio 1000 vjerskih objekata u BiH ili i dalje saradjuje sa cetnicima za slucaj Dobrovoljacka kada su ubijeni pripadnici agresorske vojske koja je dan ranije napala Predsjednistvo i za taoca uzela predsjednika republike?
Kakve crne paraformacije, MUP RS i VRS su miniralicsve dzamije, to zna cijela Banja Luka.
Vjernik sam praktičar. Treba obnovit sve džamije, ali s obzirom koliko ima trenutno muslimana u BL da za ovo nije bilo potrebe, treba napraviti neki unosan biznis za povratnike da se ljudi vrate na svoja ognjišta. Šta vrijedi dzamija, ako je zaključana i prazna.
U Sarajevu nije srušena nijedna crkva, jer je to bogomolja kao i svaka druga. U Banja Luci su srušene sve džamije! Vrlo opasna i bezbrazna stvar je izjednačavanje "strana" u ratu u BiH a to se najbolje vidjelo i u miru, na otvaranju obnovljene Ferhadije! Postoje samo dobri i loši ljudi, loši ruše a dobri NE!
Kakav je to mozak u kome je poriv sruši, ubij, zakolji, opljačkaj, siluj, protjeraj, muči... Kad sve nečasno i sramno u ovom vremenu rata i oko njega prođe, ostaće jedino stid. Ako ne njih, onda od njih koji su činili zločine ili im služili, koji su zločine pripremali i izazivali, podsticali knjigama i filmovima, govorima i raspravama i svojim lažima, svojim rukama i parama. Svojim izmaštanim kultom osvete.
Ima li podatak koliko je crkava unisteno i kasnije restaurirano, obnovljeno? Da li se stide sugradjani Srbi i Hrvati kad vide sta su radili u njihovo ime? Ja bih se stidio da su u moje ime pokusavali satrati sve sto je vezano za postojanje jednog naroda - vjerske objekte, knjiznice, kulturu, istoriju, iskrvljavanje istine i vjecito poricanje