Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čitam komentare i skontam da nam stvarno fali psihijatara
Kakvi su ovo komentari, sta je ovo
Kupio mu sejtana. Sto znaci: Kada neko hoce drugoga da zabrine, tada mu izmisli neku pricu, predlozi mu nesto itada ga zbavi nekim problemom, on mu je dakle poklonio ”sejtana” koji samo stvara probleme, tur. sejtan Sto znaci: djavo, vrag. Ako hoces nekoga da zajebes...
Ljubav je puna i meda i jeda. Sto znaci: Upzorenje da svaka ljubav osim lijepih trenutaka katkada donosi i lose.
Minut do dvanaest. Sto znaci: P istice da je zadnji tren da se nesto uradi, Pet do dvanaest.
Ko se maca laca, od maca i gine. Sto znaci: Opomena da covjek zasluzuje drugi zbognjega imali, odgovara lat. Potentes potenter tormenta patientur.
Tesko janjetu kome su vukovi babice. Sto znaci: P kaze: naivan covjek moze medju iskvarenim ljudima stradati, a inarod ako ga vode losi politicari.
Tesko kuci gdje mac slusa, a kudelja zapovjeda. Sto znaci: Arh. P koja komentira brak u kojem zena vodi glavnurijec, ovo je aluzija: muz je mac, a zena kudelja.
Ugadja mu k(a)o ciru na guzici. Sto znaci: P se odnosi na nekoga ko je primoran da drugom cini sve polji, a tajse poredi sa cirom koji je veoma nezgodan kada se nadje na guzici, covjek mora paziti kako ce da sjedne.
Majka na jedna vrata istjera, a na druga primi. Sto znaci: P istice milosrednost majke prema djetetu.
Nas(a)o se u obranom grozdju. Sto znaci: Kada se neko zatekne ni kriv ni duzan na nekom mjestu gdje se desilaneka guzva, tada in ispadne kriv, jer ako je obrano grozdje - krivi su svi oni koji se zateknu u vinogradu.
Drzi sve konce u svojim rukama. Sto znaci: P se odnosi na nekoga ko kontrolira cijelu situaciju i od koga poticu sveinicijative, podsjeca na situaciju u kojoj artista drzi lutke-marionete na koncu i svojim pokretima prstijudiktira njihove kretnje.
Nije mu mati jezik ispredala. Sto znaci: P se odnosi na onoga koji zna dobro govoriti.
Deytonskom sporazumu pripali Republici Srpskoj. Oni ne vide nacina da se vrate u svoj kraj i ne zele dabudu izbjeglice u sopstvenoj domovini koja za razliku od drzave u kojoj sada zive nije u mogucnostovoj djeci pruzi egzistencijalne uslove opstanka (posao i stan).
Svako zasto ima svoje zato. Sto znaci: P je deviza da se na svako pitanje moze i treba naci odgovor.