Komentari (303)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ma hajte molim vas
Covicu izdajico svoje zemlje, svoje domovine. Prodana duso i ostapleru. Formalno branis interese katolika u BIH. Kako kupi onu vilu na moru dole od 5 miliona? Od plate jeli ?
Nije problem kriminalac Čović. Ovdje je problem kako je Hrvatska dobila saglasnost od BiH i to pokazala EU. Problem je gomila falsifikovanih dokumenta iz BiH, a najvažniji je onaj koji je minstar Ljubić potpiosao i dao Zagrebu, a ispao je ključni u dokumetaciji, bez znanja Vijeća Ministara i Predsjedništva BiH. Možda je o tome svemu imao pojma samo Zlatko Lagumđija i njegov tim??? Te falsifikatore ćemo svakako pohvatati i optužiti za veleizdaju BiH!
BiH je osnovala stručno povjerenstvo koje je 22.12.2006.g. utvrdilo i potpisalo da most na lokaciji na kojoj se gradi, u gabaritima u kojim se sada gradi ne ometa nikakva prava BiH.
Nije vam Hrvatska birala stručno povjerenstvo, niti je Hrvatska potpisala umjesto njih.Sad 12 godina nakon toga na dan kad počinje gradnja mosta pred izbore u BiH netko je došao na ideju da proba skupiti neke poene i dignut narod na noge,a situacija čista ko suza.
Idiote, riječ je o suverenitetu države od koje živiš,a ne o tome da li je most bitan ili ne. Sve što si pokr'o, u lijekove potrošio.
Upravu je.
Zagreb zapocinje gradnju mosta svaki put uoci izbora u BiH kako bi se podizale nacionalne tenzije u BiH te time uvecale sanse HDZ filijale iz Posusja na pobjedu. Isto ovo radi i Beograd sa Vucicem na celu. Hrvatski narod treba shvatiti da se ovo isto desava i kod njih tokom izbora kada HDZ zajedno sa partnerima iz Beograda pokrecu svadje, prepirke, prepucavanja na nacionalnoj osnovi. Zasto se EU pravi slijepa i ne osudi ovo flagratno krsenje principa zapadno-evropske demokratije?
Zasto su osudili stanovnike zapadnog Balkana na teror nacionalistickih stranaka ukljucucjuci ovdje i stanovnike Hrvatske i HDZ iz Zagreba? Zasto se stanovnici BiH terorisu od strane EU, tj njene clanice? Licemjeri.
Ma ja ba Zagreb počinje izgradnju mosta zbog izbora u BiH a gluposti pa znaš li ti šta izjavi i ostade živ?Zagrebu niste nimalo važni ni vi niti vaši izbori ljudi grade most zbog sebe i turizma da ne bi bilo višesatnog čekanja na granici kod Neuma a vi ih ne zanimate grade na svojoj teritoriji a i vama ostavljaju prolaz na otvoreno more.Brodovi koji su mogli prije uplovit u Neum moći će i dalje nema nikakve štete za BiH a vi kmečite samo da se kmeči!
Bosnjaci nisu protiv izgradnje mosta ali trebaju se prvo definisati granice. Ne znam sta je problem u tim granicama. Mogli su to rijesiti i nek grade 10 mostova. Ali nece jer su hrvati licemjeri kakvih nema na planeti
1 Hrvatska gradi most na svom teritoriju 2 Most po svojim gabaritima ne remeti pomorski tranzit prema BiH 3 Most većim dijelom finansira EU 4 Bošnjačke stranke kmečanjem protiv mosta nastoje prikupiti glasove iako su im poznate činjenice pod 1 2 i 3 dakle bave se demagogijom 5 Čović je jedini političar u BiH koji slijedi euroatlantski put za razliku od turkofila Bakira i rusofila Dodika
Most kao most nije regularan ali mi nemamo politicare koji bi zauzeli stav jer su premlaki. Ali budimo iskreni za 10 godina nece vam imati ko prelaziti preko mosta jer ste svi iselili u Europu.
Odjebi Ustašo sa dna kace. Ti koji si sa četnicima sklopio pakt samo da zadržiš fotelju i privilegije.
Bosnjacke stranke utrkuju izmedju sebe ko ce koga zajebat vise...sami sebe zajebajemo u krug i samo smo sebi najveci neorijatelj a krivimo Srbe i Hrvate....napaceni Bošnjo
Neka on odgovori da li je prednost i korisno imati izlaz na otvoreno more ili biti zatvoren hrvatskom granicom i biti kontrolisan na moru ili imati vlastitu luku ili placati za stranu luku sve usluge oko pretovara i ostalih potreba.
@smejsak2 Samo sjeverna strana Kleka je u BiH i to ne cijela, samo do punte Kleka. More južno od Kleka je Hrvatska. Falsificirana katastarska karta nije mjerilo. Krivotvorina nije izvor za valjani pravni dokument.
Tema taman da šizofreničari dođu na svoje. Shvatam vas, nema lijekova, stručnog kadra... Ali barem neko da pročita sva vaša razmišljanja.
Kakav je interes hrvatskog naroda u BiH za izgradnju mosta?!?
boje i to nego se nag..it i pu...it ga srbima i rusima