|

Dom naroda danas potvrđuje Prijedlog budžeta BiH

Dom naroda danas potvrđuje Prijedlog budžeta BiH
0
S
SRNA
31.12.2011. u 07:59
6
komentara
0

dijeljenja
Dom naroda danas potvrđuje Prijedlog budžeta BiH Foto: Arhiv
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu trebalo bi da potvrdi Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu na nivou ostvarenja u tekućoj godini koju je sinoć usvojio Predstavnički dom parlamenta.
Početak sjednice zakazan je za 11.00 sati.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odobrio je Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu na nivou ostvarenja u tekućoj godini.

Za prijedlog je glasalo 28 poslanika, tri su bila protiv i nijedan uzdržan. Protiv prijedloga glasali su poslanici Saveza za bolju budućnost i Stranke za BiH.

Prema ovom prijedlogu, Predstavnički dom zadužio je Predsjedništvo BiH da u roku od sedam dana formalno sačini akt - Prijedloga zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011, koji će nakon dostavljanja Kolegijum doma uputiti na objavljivanje u Službeni glasnik BiH.

Predstavnički dom obavezao je Savjet ministara BiH da usvoji odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za prva tri mjeseca 2012. godine.

Tokom rasprave poslanici Stranke za BiH Azra Hadžiahmetović i Saveza za bolju budućnost Mirsad Đugum izrazili su nezadovoljstvo načinom usvajanja ovog zakona kojim su, kako su rekli, prekršene sve procedure.

Zamjenik predsjedavajućeg Božo Ljubić rekao je da je Predsjedništvo HDZ-a 1990 podržalo sporazum koji su 28. decembra postigli predsjednici stranaka koje imaju svoje predstavnike u kolegijumima oba doma Parlamentarne skupštine BiH.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...